HABER MERKEZİ

İşbilen, açıklamasında “Konunun AK Parti İlçe yöneticilerinin siyasi propagandasına dönüşmesidir” diyerek Uzunköprü’de bu tip olayların yaşanmış olmasının bazı insanları sevindirdiğini iddia etti. İşbilen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Bir marketin yerel pazarımızın gerçekleştiği perşembe günü sebze ve meyve tezgâhlarını dışarıya taşıyıp satış yapması ve devamında bir kısım pazarcının tepki göstermesi olayı belediyemizce aşağıdaki şekilde değerlendirilmiştir. Belediyemizin esnafa ve ticarete yönelik tutumu bugüne kadar bellidir. Özellikle yerel esnafı koruyup kollayan tutumu ve talimatları değişmemiş; aynı doğrultuda devam etmektedir. Esnafının, üreticisinin yanındadır. Somut olayda, Uzunköprü içerisinde işletmesi olan tüm marketlere yaya kaldırımı ihlali yapmaları yıllardır yasaklanmış, yerel esnafla yarışmaları engellenmiştir. Ancak ender de olsa bu tip olaylara rastlanması belediye olarak ek talimatlarla tedbir almamıza neden olmuştur. Konu ile ilgili market işletmesi fiilinden dolayı idari para cezası ile cezalandırılmıştır. Ayrıca belediye yapılanmamızda görevlerini yerine getirmeyen ilgililer olup olmadığı hususu hakkında da idari soruşturma başlatılmıştır. Yerel idare olarak dikkatimizi çeken bir husus daha bulunmaktadır. Konunun AKP İlçe Yöneticilerinin siyasi propagandasına dönüşmesidir. Bugüne kadar devam ettirdikleri basiretsiz siyaset anlayışlarını devam ettirmektedirler. Uzunköprü’de bu tip olayların yaşanmış olması bazı insanları ne yazık ki sevindirmiştir. Bu düşünce sakat siyaset anlayışının en büyük örneğidir. Pazarcı esnafının yanında siyaset yaptığını iddia eden şahısların, fotoğraf verip siyasi çıkar elde etmesi dışında, basın açıklamalarından başka bir fiilleri yoktur. Konunun çözümü için emekçiye yardım anlamında hiçbir katkıları olmamıştır. Maksat daha çok bir kaç kişiyi kışkırtıp, tahrik etmekten öteye gitmemektedir. Korkarım bu insanlara yardım yerine zarar vermektedirler.

Sonuç olarak emekçinin ve işçinin yanında olan belediyemiz, bu görüş ve tutumunu yarın da devam ettirecektir. CHP’li bir belediyenin sosyal demokrat anlayışı, emeğe, işçiye bakışı bellidir, en iyi uygulayıcısı da hiç kimsenin şüphesi olmasın belediyemizdir.”

MÜDÜRLÜKLERDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde etkin, verimli ve hızlı hareket edip Uzunköprülü hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilmek için;
Belediyemizin idari yapılanmasında gerek görüldüğünde uygulama yaptığımız gibi görev değişiklikleri gerçekleşmiştir.
Süreklilik özelliği bulunan kamu hizmetlerimizde ihtiyaç ve gerek duyulduğunda düzenlemeler idaremizce yapılmaya devam edilecektir.
Amaç; Uzunköprü halkınca tevdi edilen belediye kamu hizmetinin etkin, verimli ve şeffaf şekilde layıkıyla yerine getirilmesidir.
Yeni görevlendirmeler aşağıdaki gibidir.
Zabıta Müdür Vekili, Şef, Hülya LORT
Su İşleri Müdür Vekili, Tekniker​​, Erdal EMRE
Destek Hizmetleri Müdür Vekili, Elektrik Mühendisi, Bülent UYSAL
Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili, Gıda Mühendisi, Yosun ÇOTRA”