HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Şabanmera Köyü yol ayrımında yol güvenlik ve kontrol devriyesinde durumundan şüphelendikleri N.Ç. yönetimindeki aracı durdurdu. Araçta yasadışı yollarla Yunanistan'a çıkış hazırlığında olan 5'i Türk, 1'i Irak uyruklu 6 kişi yakalandı. 6 şüpheli, yapılan soruşturmasında aranma kayıtlarının olmadığı tespit edilmesine rağmen örgütsel bağlantıları olabileceği değerlendirilerek, savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ise zula tabir edilen gizli bölümde 2 polis gömleği bulundu.
Şüphelilere kimliklerinin sahte olabileceği değerlendirilerek Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde parmak izi karşılaştırması yapıldı. İncelemede, şüphelilerden H.K. ve A.Y.'nin sahte kimlik kullandığı, terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan arandıkları belirlendi. Ayrıca, A.Y.'nin terör örgütü PKK'nın Ağrı bölge sorumlusu olduğu, H.K.'nın ise bomba eğitimi aldığı öne sürüldü.

Diğer şüphelilerden K.C.'nin, 'terör örgütüne katılmak' suçundan Şanlıurfa F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 8 ay tutuklu kaldığı, V.D.'nin, KCK olayları nedeniyle Metris Ceza İnfaz Kurumu'nda 1 yıl, Tekirdağ 1 gün tutuklu kaldığı, Irak uyruklu şüphelinin ise Hakkari'nin Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda F.F. adına parmak izi kaydının bulunduğu bildirildi. Sürücü ve organizatör N.Ç.'nin ise geçen Eylül ayında İpsala'ya bağlı Ahırköy'de 'Askeri yasak bölgeye izinsiz girme' suçundan yakalandığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirlendi. 

Şüphelilere, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Keşan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. PKK şüphelileri H.K., A.Y., K.C. ve V.D., araçta bulunan İran uyruklu kaçak F.F. ile sürücü ve organizatör N.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ