HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan'da huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması ve suç işleyebilecek kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik, başta asayiş ve terör olayları olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması amacıyla uygulama yapıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nden Çevik Kuvvet personeli ve narkotik dedektör köpeği ‘Konga'nın da destek verdiği uygulamalarda koordineli bir şekilde denetimler yapıldı. 150 personel ile birlikte sabit ve seyir halindeki noktalar ile metruk ve şüpheli görülen binalar içinde ekipler çalışmalar yürüttü. Narkotik dedektör köpeği ‘Konga’nın da katıldığı denetimlerde metruk binalarda ve şüpheli alanlarda arama yapıldı. Görevli personel eşliğinde bina çatılarında da arama yapan dedektör köpeği ‘Konga’ tarama çalışmalarına devam ederken, diğer ekipler ise mahalle araları ve çarşı merkezinde uygulamalarını sürdürdü.

Faaliyetler neticesinde 796 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Uygulamada, çeşitli suçlardan aranan K.Ç., N.Y., E.A., H.K., İ.G., A.K. ve E.G. yakalanarak, gözaltına alındı. Şüphelilerden A.K. ve E.G. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrınca askerlik yoklama kaçağı olan bir şahıs ile birlikte başka bir kişinin de üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yapılan trafik denetimlerinde ise 150 araç ve sürücüsü denetlendi. Sorgusu yapılan 2 motosikletin ruhsatsız olduğu tespit edilerek bağlanırken, 14 araç sürücüsüne ise çeşitli maddelerden toplam 12 bin 192 TL cezai işlem uygulandı. Bu sırada denetlenen 15 iş yerinde 2'si ruhsatsız olduğu tespit edilerek tutanak düzenlendi.

Yetkililer bir süredir devam etmekte olan uygulamaların halkın huzur ve güven duygusunun takviye edilmesi, suç işleme niyetinde olanların caydırılması amacıyla, daha güvenli bir asayiş ve trafik ortamı oluşturmaya yönelik sık sık tekrarlanacağını belirtti.