HABER MERKEZİ

Keşan Kaymakamı Cemallettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yeşilay Marmara Bölge Koordinatörü ve Yeşilay Edirne İl Başkanı Sebahattin Bilgiç ile Keşan’da konuyla ilgili bir araya geldi.

“YEŞİLAY’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK TEK İLÇE KEŞAN OLACAK”

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Yeşilay işbirliğinde bağımlılık ile mücadele için güç birliği yaptıklarının altını çizen Başkan Helvacıoğlu, “Keşan'ımıza söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Bağımlılık ile mücadele merkezi kurmak için girişimlerimizi başlattık. Türkiye’de merkez ilçeler dışında Yeşilay’a ev sahipliği yapacak ilk ilçe olacağız. Yeşilay Keşan Şubesi oluşumu için Kaymakamımız ve Yeşilay Marmara Bölge Koordinatörümüz ile yer incelemelerinde bulunduk. Önceliğimiz; sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak. Teknoloji, tütün, alkol, madde ve kumar bağımlılıkları ile mücadele etmek için bu merkezi Keşan’ımıza hep birlikte kazandıracağız” dedi.

BAĞIMLI VE BAĞIMLI YAKINLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Yeşilay Marmara Bölge Koordinatörü ve Yeşilay Edirne İl Başkanı Sebahattin Bilgiç de konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Keşan’a, Edirne Merkezden sonra bir Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin katkıları ile kazandırmak istiyoruz. YEDAM; bağımlılara ve bağımlı yakınlarına psikososyal destek hizmetini ücretsiz ve tamimiyle gizlilik esasları kapsamına dayalı bir şekilde hizmet veren bir müessesedir. Bağımlılar ve bağımlı yakınları YEDAM’da randevu usulü ile 444 7 975 yada 115 numaralı hattan müracaat ederek randevu alıyorlar. Klinik psikologlarımız sosyal çalışmacı ve halkla ilişkiler uzmanlarımız bağımlı ve bağımlı yakınlarına yönelik çalışmalarını yürütecekler. Keşan’ımız için de faydalı olacağını düşünüyoruz. Kurumun açılma çalışmalarına başlamak üzere bugün buradayız. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”