HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

İlk olay, Büyükcami Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki bir apartmanda geldi. Asansör tamiri sırasında bırakılan 1 hilti ve 100 metre uzunluğundaki uzatma kablosu çalındı. İhbar üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin B.K. olduğunu belirledi. B.K., polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Diğer bir olay ise Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi’nde meydana geldi. Kompleks içinde park halinde bulunan araçtan 400 lira para, 15 kilo helva, 6 paket kaşar, 6 paket tereyağı, 6 kangal sucuk ve 1 hoparlör çalındı. İhbar üzerine araçta inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, alınan parmak izi örneklerinden şüphelinin S.G. olduğunu belirledi. S.G.'nin bir mağazadan giyim eşyası çaldığı da bildirildi. S.G., çarşı ve mahalle bekçilerince yakalanarak, gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 700 Evler Konutları mevkiinde durumundan şüphelendikleri E.G.’yi takibe aldı. Yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli, girdiği binanın bodrum katında yakalandı. E.G.’nin yapılan GBT sorgusunda 3 ayrı ‘hırsızlık’ suçundan arandığı belirlenerek, gözaltına alındı. E.G.'nin bir okuldan 5 dizüstü bilgisayar çaldığı da öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.K., S.G. ve E.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.