HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

191 polis memurunun katıldığı denetimlerde 890 kişinin GBT’si sorgulandı, trafik yönünden 32 bin TL ceza kesildi, aranması olan ve yakalanan 5 kişiden 3’ü tutuklandı.

Keşan’da huzur ve güven uygulamalarını sürdüren İlçe Emniyete Müdürlüğü ekipleri dün yapılan denetimlerle çalışmalarına devam etti. Gün içinde belirli zaman periyodlarında 191 personel ile sahaya inen polis ekipleri, gerek yaya devriyeler, gerekse de sabit noktalarda uygulama yaptı.

Çalışma kapsamında 890 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Sorgusu yapılan şahıslardan ‘Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak’ suçundan aranan S.Ç., 16 farklı suçtan aranan H.D., ‘yaralama’ suçundan aranan K.C., ‘bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan aranan S.H. ve ‘hırsızlık’ suçundan aranan N.P. ile birlikte yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 kişi yakalandı.

Ekiplerin çalışmaları trafik uygulamaları ile sürdü. 162 aracın sorgulandığı uygulamalarda 18 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden toplamda 32 bin 520 TL para cezası uygulandı.

Gözaltına alınan aranan şahıslardan 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan S.H. ve 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan S.Ç. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, K.C. ve N.P. serbest bırakıldı. H.D. ise Keşan Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından Edirne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifadesi alınmak üzere Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. 1 yıl 11 ay 20 gün hapis ve 2 bin TL adli para cezası bulunduğu belirtilen H.D., tutuklanarak, Edirne Açık Cezaevi’ne gönderildi.