Edirne ve Keşan Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ile Keşan ve İpsala’da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik 3 aydır sürdürdüğü teknik takip sonucu Çorlu, Keşan ve İpsala ilçelerinde 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 32 kişi gözaltına alınırken, ev ve bazı işyerlerinde narkotik dedektör köpeği ‘Caka’ ile yapılan aramalarda 50 gram eroin, 10 gram kokain taşı, 135 tabanca mermisi, 2 dürbün, 1 sustalı bıçak ve uyuşturucu içmekte kullanılan düzenekler ele geçirildi. Gözaltına alınan 32 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek, Keşan Adliyesi’ne sevk edildi.

Daha önce düzenlenen operasyon ve yol aramalarında 29 şüpheliden 10’unun tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konulduğu, toplamda 750 uyuşturucu hap, 4 tabanca, 105 tabanca mermisi, 8 hassas terazi ele geçirildiği bildirildi.