HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Emniyet önünde karısına makasla saldırması sonucu linç edilmek istenen 1 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Yenimescit Mahallesi'nde geçen Cumartesi günü meydana gelen olayda iddiaya göre kullanmış olduğu sentetik uyuşturucu madde bonzai nedeniyle komaya giren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kenan Kabayel'in cenazesi öncesi gerginlik yaşandı. Dün, öğle vaktinde cenaze namazının kılınacağı İki Minareli Camii önünde toplanan Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden yaklaşık bin kişi, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.  

Yürüyüşe katılan Kenan Kabayel'in annesi Mutlu Kabayel, "Ben bir anneyim. Ben oğlumu kaybettim. Başkalarının evlatları yanmasın. Bu satıcılara Tayyip Erdoğan tank yollasın. Bu Keşan'ın bonzaisi bitsin. Başka anneler yanmasın." diyerek, feryat etti.

Kenan Kabayel'in babası Ahmet Kabayel ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, İçişleri Bakanım. Keşan'a el atın. Başka canlar yanmasın. Benim yüreğim yandı. Başkalarının canı yanmasın. Ne olur Cumhurbaşkanım, sesimizi duy." dedi.

KARISINA MAKASLA SALDIRDI

Polis, emniyet binası önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, protestocular uyuşturucuya karşı sloganlar attı. Bu sırada emniyet önünde toplanan protestocular arasında bulunan H.A., ise karısına henüz belirlenemeyen nedenle makasla saldırdı. Saldırıyı görenler H.A.'yı güçlükle önleyip, linç etmek istediler. H.A., öfkeli kalabalığın arasından güçlükle kurtaran polis gözaltına aldı. Olayın ardından protestocular Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar Işık, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar ve aile yakınlarının araya girmesiyle emniyetin önünden ayrılarak camiye geri döndü.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık da cenaze namazının kılınacağı camiye geldi. Kalabalığa sağ duyulu olmaları konusunda çağrı yapan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, "Emniyetimiz bu anlamda sizlerin her zaman yanında. Bonzai satan kişilere hep birlikte karşı çıkacağız. Hep birlikte emniyete gidip, kimlerin sattığını ihbar edeceğiz. Sakin olup hep birlikte bu sorunu çözeceğiz. Acımız büyük. Şimdi hep birlikte namaza girelim" diye konuştu.

Kenan Kabayel'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Enez Yolu Mezarlığı'nda toprağa verildi.