Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Kurdu Köyü'nde polis, çeltik sulaması yapılan Meriç Nehri'nde oluşan bir adacıkta 80 kilo 551 gram skank uyuşturucu maddesi ele geçirdi. 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan'dan Türkiye'ye Meriç Nehri üzerinden uyuşturucu sokulacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, ilçeye bağlı Kurdu Köyü'ndeki çeltik sulama pompasının karşısında Meriç Nehri üzerinde bulunan 100 metre açıktaki adacığa bırakılmış 13 paket halinde piyasa değeri yaklaşık 648 bin TL olan 80 kilo 551 gram skank uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Uyuşturucu maddeye el konulurken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma sürüyor.

DİĞER YAKALAMALAR

Edirne Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçları ile Mücadele Büro Amirliği’nce, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 9 kişi tutuklanırken, 115 adet bonzai fişeği ele geçirildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

29 Mart Çarşamba günü saat 17.30 sıralarında, Edirne Merkez Meydan Mahallesi Çöplüce Hendek Sokak’taki iki katlı metruk binaya yapılan operasyonda, 115 adet fişek halinde toplam daralı ağırlığı 45,88 gram gelen sentetik uyuşturucu maddesi bonzai ele geçirildi. Binada yakalanan T.D., S.G. ve M.S. hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapılarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. S.G. ile M.S. hakkında adli kontrol kararı verilirken T.D. ise tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne konuldu.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

31 Mart Cuma günü ise, uyuşturucu suçlarından arama ve yakalama müzekkeresi bulunan toplam 12 kişinin yakalanması için 12 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyon kapsamında, 8 kişi yakalanarak tutuklandı.

Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıslara yönelik kapsamlı, projeli ve planlı operasyonel çalışmaların kararlılıkla ve artarak devam edeceği bildirildi.