HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’da huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleyebilecek kişileri tespit ederek yakalamaya yönelik, başta asayiş ve terör olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan kişilerin yakalanması, suç unsurlarının ele geçirilmesi için yapılan denetimler kapsamında; Keşan kent merkezinde belirlenen noktalarda uygulama yapıldı. Uygulamaya Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin yanı sıra Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden Yunus Timleri, Çevik Kuvvet personeli de katılırken, narkotik dedektör köpeği Konga da destek verdi.

Koordineli olarak sabit, seyir halinde, metruk binalarda ve şüpheli alanlarda dedektör köpeği eşliğinde narko-sokak alan taraması uygulaması, okul çevresine yakın umuma açık işyerlerinde ve halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda olmak üzere toplam 18 ayrı noktada 142 personel ile uygulama yapıldı.

Trafik denetimlerinde 190 araç ve sürücüsü sorgulandı. 24 araç ve sürücüsüne toplam 25 bin 640 TL idari para cezası uygulandı. Tescilsiz 4 motosiklete ise el konulurak, yediemin otoparkına çekildi.

Genel asayiş uygulamasında ise 976 kişinin GBT’si sorgulandı. Araması olan 20 şüpheli yakalanırken, 1,58 gram metamfetamin ele geçirildi. Kontrol edilen 17 iş yerinden 1’ine kapalı alanda sigara içilmesine izin vermekten cezai işlem uygulandı. Kontrol edilen 6 hurdacıdan 4’üne ise ‘emre aykırı davranış’ suçundan 1668 TL idari para cezası uygulandı.

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin de, uygulamada görevli personeli ziyaret ederek, denetimleri inceledi.

Sahada bu tür denetimleri mevcut ekiplerle günlük olarak sürekli ve yoğun şekilde gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polis görünürlüğünün daha da artırılarak halkın huzur ve güven duygusunun takviye edilmesi, suç işleme niyetinde olanların caydırılması  amacıyla,  daha güvenli bir asayiş ve trafik ortamı oluşturmaya yönelik bu tür yoğun katılımlı uygulamaların sık sık tekrarlanacağını kaydetti.