AYGÜL KONAR

Pekcan, “Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından biriside tüm bireylerin eşit şartlarda haklardan yaralanmasıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin üzerine düşen vazifedir. Bu hususta bizlere düşen en önemli görev engelli kardeşlerimize birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir” dedi.

“ONLARIN KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN ÜRETKEN DURUMA GELMELERİ İÇİN GEREKEN ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

Pekcan, Engelliler Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, toplumun her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması, gerek toplumsal ve gerekse kamusal desteğin verilmesi ve istihdam imkânlarının da yaratılması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler haftasını kutluyorum.”

HEMŞİRELİK; TEMELİNDE İNSAN SEVGİSİ OLAN, ŞEFKAT, BİLGİ VE BECERİ İLE YOĞRULMUŞ BİR MESLEKTİR”

Açıklamasının devamında Hemşireler Haftasını da kutlayan Recep Pekcan, “Hemşirelik; temelinde insan sevgisi olan, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş, özveri ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran, sabrın öne çıktığı zor ve önemli bir meslektir. Son yıllarda sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişimin amacı, insanımızın daha iyi sağlık hizmeti almasının sağlanmasıdır. Sağlık hizmetlerinin en iyi biçimde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi tüm sağlık çalışanlarının koordineli çalışmasıyla mümkündür. Bu bakımdan hemşirelerimize önemli görevler düşmektedir. Hiç şüphe yok ki, hemşirelerimiz bu sorumluluğun bilinci ile görevlerini en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini bu zor günlerde yapmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, haftanın hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, gayretleriyle mesleğe değer kazandırmış hemşirelerimizin anılmasına vesile olması temennisiyle, şefkatle, sabırla yapılan bu mesleğin mensubu tüm hemşirelerimizin ‘12 - 18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.