AYGÜL KONAR

“KEŞAN’IN KURTULUŞU BU YIL, MEVLİD KANDİLİNE DENK GELİYOR”

19 Kasım’ın Keşan’ın Kurtuluş Günü olduğunu hatırlatarak, sözlerine başlayan Savcu, “Biz her yıl 19 Kasım’da Keşan’ımızın kurtuluşunu kutluyoruz. Keşan’ın ve ülkemizin kurtuluşunda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Kasım, Keşan’ın bayramıdır. Her yıl olduğu gibi kurtuluş bayramı nedeniyle, düzenlenen yemekte alkol tüketiliyordu ama bu yıl unutulmamalıdır ki, Mevlid Kandiline denk geliyor. Bu yıl benzer bir organizasyon var mı yok mu bilmiyoruz ama şimdiden uyarmakta fayda olacağını düşünüyorum. Bu manevi günde, Keşan Belediyesi yetkililerinin düşmüş olduğu hataya yeniden düşmemelerini umuyorum. Hatırlanacağı gibi geçmiş yıllarda yılbaşı etkinlikleri çerçevesinde, Keşan Belediyesi vatandaşlara Şehitlik Anıtı önünde şarap dağıttığını biliyoruz. Ramazan Ayı’nda da, yine belediye yetkililerinin alkollü masalarda pozlar verdiğini görmüştük. Benzer hataların tekrarlanmaması adına, bir vatandaş olarak, uyarıda bulunmak istedim.” dedi.

“KEŞAN’IN VE ÜLKENİN KURTULUŞUNDA ŞEHİT OLANLARI DUA EDEREK ANALIM”

Fahrettin Savcu, sözlerine şöyle devam etti: “19 Kasım, Mevlid Kandiline denk gelmesi nedeniyle, bu yıl mevlid okutarak, kutlayalım. Keşan’ın ve ülkenin kurtuluşunda şehit olanları dua ederek analım. Dolayısıyla, 19 Kasım’da kadehlerin havaya kalktığı değil; ellerin şehitlerimiz için duaya kalktığı bir etkinlik yapılmalı. Şimdiden Keşan’ın kurtuluşunu ve Mevlid Kandilimizi kutluyorum. Eğer biz de zalimlerden olursak, bu zulme karşı savaşmanın bir anlamı kalmaz.”

“ESKİ HASTANE VE DSİ ALANI YERİNE, KEŞAN BELEDİYESİ’NİN ESKİ HİZMET BİNASINA NE YAPACAKSINIZ?”

CHP’li bazı aday adaylarının kamuoyuna projelerini açıkladığını hatırlatan Savcu, şunları söyledi: “Bazı aday adayları, eski hastane ve DSİ’nin bulunduğu alanla ilgili projeler açıklıyorlar. Ancak, bu yerler belediyeye ait alanlar değildir. Buralar devlete ait yerlerdir ve şuanda iktidarda bulunanda, AK Parti’dir. Bu yerlerle ilgili AK Partili bir aday adayının projelerde bulunmasını anlayabilirim ama CHP’li bir aday adayının söylemlerini anlamak biraz zor. Acaba, CHP’den seçilip, AK Parti’ye mi gelecek ki? Buraları sadece AK Partili birinin belediye başkanı seçilmesi durumunda projeler hayata geçirebilir. Aksi takdirde bu mümkün değil. Eski hastane ya da DSİ alanı yerine, Keşan Belediyesi’nin eski hizmet binasını yaşlılar ve engelliler için kullanacağını dile getirmiş olsalar da, inandırıcı olabilirdi. Çünkü oranın mülkü belediyeye aittir. Öncelikle Keşan Belediyesi’nin eski hizmet binasını nasıl değerlendireceklerini gündeme taşısalardı daha iyi olurdu. Bende milletvekili adayı olduğum dönemde, Keşan Belediyesi eski hizmet binasını ‘şu ya da bu şekilde kullanacağız.’ dersem, inandırıcı olmazdım. Keşan’da afakî projelere gerek yok.”

ZABITA EKİPLERİ, MAVİ KIYAFETLERİYLE ŞİRİNLER GİBİ TOPLU ŞEKİLDE GEZİYORLAR”

Belediye yetkililerini ve CHP’lileri eleştirerek, sözlerine devam eden Fahrettin Savcu şöyle konuştu: “Keşan Belediyesi yol, kaldırım ve trafik sorununa çözüm üretmeleri gerekiyor. Keşan Belediyesi’ndeki zabıta ekipleri ne iş yapıyor? Trafikte sorun yaşandığı zaman ortada her nedense gözükmüyorlar. Zabıta ekipleri, mavi kıyafetleriyle şirinler gibi toplu şekilde geziyorlar. Ayrıca, CHP’lilerin yakınları işe alınarak, yüksek maaşlar aldıklarını görüyoruz. Millet açarken, kendilerinin 12 bin lira maaş aldıklarını görüyoruz. Fakire ve fukara dokunmak yerine, kendi yakınlarını işe aldıklarını görüyoruz. Keşan Belediyesi, çiftlik değildir. Ama bu düzen AK Parti’nin belediyeyi almasıyla son bulacaktır. Kaynakları kendimiz ya da yakınlarımız için değil; halkın yararına kullanacağız.”