HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Olay, İspat Cami Mahallesi Metin Çırpan Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerindeki evde yalnız yaşayan H.A.’yı telefonundan arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak, terör operasyonu yapılacağını ve bu nedenle bu nedenle evde bulunan para ile altınlarını evinin önüne gelecek kişiye vermesini istedi. Paniğe kapılan yaşlı kadın, 16 bin lira, 400 euro, 6 bilezik, 1 Trabzon set, 1 altın zincirli tuğra, 2 kolye, 2 bileklik, 6 çift küpe, 3 çeyrek, 9 reşat altın, 1 saat ve 3 altın yüzüğü bir poşete koyarak, evinin önüne gelen E.Y.’ye teslim etti.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, devriye görevi yaptıkları sırada şüpheli bir kişinin cadde üzerindeki apartmana girerek, elinde bir poşetle dışarı çıktığını fark etti. Şüpheliyi takibe alan ekipler, E.Y.yi Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir taksiye bindiği sırada yakalayarak, gözaltına aldı. Poşeti inceleyen polisler içerisinde yüklü miktarda altın, para ve H.A. adına düzenlenmiş banka dekontu buldu. Yaşlı kadınla görüşen polis ekipleri, kendisini 2 gündür telefonla arayarak polis olarak tanıtan kişilerin terör operasyonu yapacaklarını söylediklerini ve bu nedenle altın ile paralarını evine gelen E.Y.’ye verdiğini söyledi. Polis, dolandırıcılık olayından haberi olmayan yaşlı kadına altın ve paralarını teslim etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Y., çıkarıldığı mahkemece ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.   

Yetkililer ise aynı durumların tekrar yaşanamaması adına vatandaşlardan, kendilerini polis, jandarma, savcı veya herhangi bir kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini söylerken, şüpheli durumla karşılaşan kişilerin kolluk kuvvetlerine zaman geçirmeden başvurmaları gerektiğini söyledi.