MEHMET AYTAÇ

Son olarak 21 Nisan 2022 Perşembe günü düzenlenen törende 34 triportörün teslim edilerek tamamlanan projenin ardından araçların daha önce de olduğu gibi internet üzerinden satışa çıkarılması, projenin amacından saptığını gösterdi.

25 BİN İLE 35 BİN TL ARASINDA SATIŞTA

Çeşitli internet uygulamalarında göze çarpan iki ilanda triportörlerden birinin 25 bin TL’ye satışa çıkarıldığı gözlendi. 35 bin TL’ye satışa çıkarılan diğer triportörün ilan açıklamasında ise; “10 günlük küba 180’lik motor. Görüldüğü gibi yenidir” yazması dikkat çekti.

YAKUP BALCI; “RUHSATLI MALLARI” DEMİŞTİ

Keşan Belediye Başkanı Yakup Balcı ise 16 Kasım 2021 Salı günü projeyle ilgili olarak basın toplantısı düzenlemiş ve gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Balcı, ilk dağıtımı yapılan triportörlerin satışa çıkarılması üzerine sorulan soruya; “104 triportörü verdikten sonra ruhsatlarını verdik. Kooperatif kurduk. Vatandaşlarımız kendi ruhsatlı malları olduğu için satış yapabiliyor. Triportörlerin gelecekte daha da değer kazanacağından satış yapılmasını tavsiye etmiyorum” demişti.

Proje kapsamında toplamda 150 triportör dağıtılırken, şu anda hizmet veren kaç triportörün kaldığı bilinmiyor. Keşan’da halen at arabalarıyla taşımacılık yapıldığı görülüyor.