Uzunköprü Belediye Başkanı ile görüşmek için “ Başkan Buraya!” sloganları atan Pazaryeri esnafının karşısına Belediye Zabıta Müdürü Kazım Gürkan Kır çıktı. Zabıta Müdürü Kır’ın Başkan Enis İşbilen’in Ankara’da bulunduğunu söylemesi üzerine daha da sinirlenen öfkeli kalabalık “Biz bu başkanı hiç göremeyecek miyiz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha önceleri de kendilerine Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından marketlerin kaldırım işgaline son vereceğiz sözünün verildiğini hatırlatan esnaflar, “Başkan bize verdiği sözleri ne zaman tutacak. Geçtiğimiz yılda da tepkimizi dile getirdiğimizde bize marketlerin bu kaldırım işgaline son verileceğinin sözü verildi. Ama kimsenin bir şey yaptığı yok.Olayın uygulanan fiyat politikası ile kesinlikle alakası yok. Kim hangi malı kaç paraya satarsa satsın, isterse bedava satsın ama içeride satsın. Belediye marketlerin bu işgaline neden göz yumuluyor?” dediler.

Pazaryeri esnafı belediye önünden dağılmadan önce Pazarcılar odası başkanı Mehmet Can’a da neden sessiz kaldığı konusunda serzenişte bulundu.

KAYNAK: www.uzunkoprugazetesi.com.tr