HABER MERKEZİ

Uzunköprü ilçesi Elmalı köyünde, çiftçilik ve besicilik yapan Mehmet Güner, oğlu Mehmet Güner ve eşi Filiz Güner ile çiftin çocukları Anıl Güner, önceki sabah evlerinde silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. 4 kişinin cansız bedenleri kaldırıldığı Uzunköprü Devlet Hastanesi'ndeki otopsilerinin ardından bugün yakınlarınca alınıp köye götürüldü. Köy camisinde, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına katılan köylüler ve yakınları gözyaşı döküp feryat ederek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.
Cenaze namazını kıldıran Elmalı köyü imamı Mustafa Saylık, duydukları üzüntüyü ifade edip, gözyaşlarıyla, "Köyümüz çok tarif edilmez bir duygu içerisindedir. Ama Cenabıhakk'ın takdiri neyse bizim o takdire uymamız gerekiyor. Tam 30 yıldır bu köyde görev yapıyorum, inşallah Cenabıhakk da bize bu köyden emekli olmayı nasip eyler. 30 senedir her cenazede şunu söylüyorum, bundan sonra başta ben olmak üzere Mehmet Güner ağabeyimizi, oğlu Mehmet Güner arkadaşımızı, eşi Filiz Güner kardeşimizi ve yine Mehmet ağabeyimizin torunu Anıl Güner kardeşimizi ömrümüzün sonuna kadar unutmayalım. Aklımıza gelen her yerde onlar için hayır ve duada bulunalım. Şimdiye kadar Mehmet ağabeyimizin çayını, çorbasını içtik; sohbetini, muhabbetini ettik. Beraber Uzunköprü'ye, Tekirdağ'a, Edirne'ye gittik. Ama bundan sonra Mehmet ağabeyimizle, Anıl kardeşimizle, Filiz ablamızla hiçbir yere gidemeyeceğiz. Bundan sonra inşallah onlarla manevi olarak ahiret alemindeki yolculuğunda, onlara yardım etmek için hayır dualarda bulunacağız, Kur'an-ı Kerim okutacağız, güzellikleri yad edeceğiz" diye konuştu.
Cenaze namazının ardından 4 kişi, köy mezarlığında toprağa verildi.
BOĞUŞMA YAŞANMIŞ
Mehmet Güner'in torunu Gizem Tunçer, üzüntü yaşadıkları olayın neden kaynaklandığını bilmediklerini söyleyerek, "Büyükbabam, dayım, teyzem, kuzenim hepsini vurmuşlar. Neden olduğunu bilmiyoruz. Niye yaptılar, ne istediler bu derece? Hırsızlık için olsa böyle olmaz herhalde. Bu kadarı vicdansızlık. Çok sıkmışlar. Bir şey almak istiyorsan sık, bırak, git. Üzerlerini örtmüşler. Taşıma değil, olduğu yerde. Biraz boğuşmuşlar. Kuzenimle boğuşmuşlar, o çok dayanmış, direnmiş. En sonunda dayanamamış. Dedesini de tesadüfen, orada olduğunu bilmiyorlardı, çıkınca dışarı saldırdılar. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Şu anda şüpheli, gözaltına alınan hiç yok. Sadece sorgular devam ediyor. Aile de sorgulandı, köyden de sorgulananlar var. Devam ediyor, hala hiçbir şüpheli yok. Evde bir şey var mıydı bilmiyoruz. Diğer kuzenim de bilmiyor. Evde altın olduğuna dair bize bir şey söylenmedi. Başkalarından duyduğumuzu biliyoruz. Evde altın var diye Anıl söylemiş ama gerçekten var mıydı bilmiyoruz. Etrafta söylemiş sanırım. Mirasla alakası yok. Öyle kavga edilecek yok. Hiç kimse, aklıma gelmiyor. Yakınımın dahi böyle bir şey yapabileceğine inanamıyorum. Bu yapılan canilik. İnsan nasıl böyle bir şey yapar? Nasıl kıydınız? 4 can, hiç mi acımadınız, eliniz titremedi?" dedi.
EV ARANMIŞ
Anıl Güner'in 3-4 ay önce otomobil aldığını söyleyen Tunçer, "Ama arabayla olacak şey değil. Çünkü evin önünde traktörler, arabası, motosikleti her şeyi duruyor. Hiçbir şeye dokunulmamış ama ev aranmış. Ne aradıysalar? 2 hatta 3 ev aranmış. Üst katlar da, alt katlar da hepsi aranmış. Bir şey aranmış ama ne olduğunu bilmiyorum. Her yer talan edilmiş. Kim yaptıysa bir an önce bulunsun. Aldığını geçtik, yeter ki kim olduğu çıksın ortaya. Kim niye yaptı bunu öğrenilsin" diye konuştu.
Güner ailesinin akrabası Ayşe Güner, tedirginlik yaşadıklarını ve olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Güner, "Böyle olacak bir şey değil bu. Emniyetimize sonuna kadar güveniriz. İnşallah bulurlar. Başka diyeceğim yok. Haneyi kuruttular, 4 kişi birden. Bunu bulduktan sonra hemen idam etsinler. Çok üzüldük, herkes üzüldü. 4 cenaze birden olmamalıydı. Bu insanlar bunları hak etmedi. Bu insanlar öyle bir yavaş insandı ki sadece çalışırdı, hiç kimseye bir şey yapmıyordular. Emniyetimize sonuna kadar güvenirim. İnşallah yakında bulurlar" dedi.
VARLIKLI AİLE
Dede Mehmet Güner'in yeğeni Hasan Güner ise, "Görülmemiş bir şey, katliam bu. Kimseyle husumeti olan insanlar değil. O kadar efendi bir insan, işinde gücünde çalışan bir çocuk. Bilemiyoruz. Kimden şüpheleneyim? Bir şey görmedim ki. Altını bilmiyorum. Adamın varlığı vardı. Ama evinde var mı, yok mu bilemem. Hiç muhabbetim olmadı. Ben duymadım. Kimseyi de yanıltmayım. Ama olabilir çünkü varlıklı. İnsanların hayat şartları iyiydi. O yüzden yapılabilir" dedi.
JANDARMADAN EVDE DETAYLI İNCELEME
Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili geniş kapsamlı çalışmasını sürdürüyor. Dün katliam yapılan ev ve çevresinde olay yeri inceleme ekipleri tarafından detaylı bir çalışma daha gerçekleştirildi.