BÜLENT SAYLAM

Tek yöne düşen trafikte bazı araç sürücüleri birbirleriyle tartışırken; bir sürücü de çareyi yaya geçidindeki dubaları almakta buldu. Keşan Belediyesi’nin Cuma günü işlek bir cadde olan İstiklal Caddesinde yaptığı çalışma vatandaş tarafından eleştirildi.

SÜRÜCÜ DUBALARI ALMAK ZORUNDA KALDI

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekip saat 11.00 sıralarında boyama çalışması olan yaya geçidinin boyasının kuruması için tek şeride indiren dubaları koydu. Barış Parkı ve elinde ‘Önce Yaya’ temalı yaya geçidinin tek yöne inmesiyle araç trafiği yoğunlaştı. İşlek bir cadde olan İstiklal Caddesi’ndeki çalışmanın Cuma günü ve öğlene doğru yapılması araç trafiğini daha da arttırdı. Çarşıya giden yönlerin kapalı olduğu caddede çarşıya giden araçlar uzun süre çarşıdan gelen araçları beklemek zorunda kaldı. Artan trafikte bir sürücünün aracından çıkıp dubaları kenara alması ile trafikte bir rahatlama olurken; yeni boyanmış yaya geçidinin boyalarının battığı gözlendi.

EN AZINDAN BURADA BİR ZABITA DURABİLİRDİ

Trafiği felç olmasına neden çalışmanın Pazar günü yapılmasının bu keşmekeşliğe neden olmayacağını dile getiren bir vatandaş, “Mademki çalışma Cuma günü yapılıyor; en azından burada bir zabıta durabilirdi.  Keşan’ın en kalabalık günlerinden bir günü seçmek yerine Pazar Günü bu çalışma yapılabilirdi. İnsanlar neredeyse birbirine girecekti. Bu gibi çalışmaların iyi planlanması gerekir.” dedi