HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Olay, geçen Salı günü, saat 20.30 sıralarında, Aşağı Zaferiye Mahallesi Alınteri Sokak'taki tek katlı evde meydana geldi. Annesi geçen yıl yaşamını yitiren ve babasının da ilgilenmediği iddia edilen ve kalp yetmezliği, epilepsi hastalıkları ile yüzde 53 zihinsel engelli olan Sercan Dağdeviren'in yaşadığı elektriği kesik tek katlı ev ve bahçesinin bir süre önce satışı yapıldı. Evin yeni sahipleri A.O.K., R.Y. ve T.Ü., maddi imkansızlık nedeniyle kirasını ödeyemediği evden çıkması için Dağdeviren'le konuşmaya gitti. Bu sırada Sercan Dağdeviren ile A.O.K., R.Y. ve T.Ü. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Dağdeviren, yeni ev sahipleri tarafından sopalarla dövülerek, darp edildi. Sercan Dağdeviren, başına aldığı darbelerle kanlar içerisinde yere yığılırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Dağdeviren, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 şüpheli ise polis tarafından gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Sercan Dağdeviren, hastanedeki tedavisinin ardından dün taburcu edildi. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde Dağdeviren'in kendilerine tehdit ve hakarette bulunarak, sopa ve şişle karşılık vermeye çalıştığını iddia ederek, şikayetçi oldu. A.O.K., R.Y. ve T.Ü., sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı.

DEVLETİM BANA YARDIMCI OLSUN

Sercan Dağdeviren, yeni ev sahiplerinin kendisini çıkartmaya çalıştıklarını ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yeni ev bulamadığını belirterek, "Ben ne kadar anlatmaya çalıştıysam da beni dinlemediler. Sopalarla başıma, yüzüme, koluma ve bacaklarıma vurdular. Ben hakkımı aramak istiyorum. Gereken neyse yapılsın bu zalimlere. Bu zulmü yapanlara gereken ceza verilsin. Yardım istiyorum. Devletim bana yardımcı olsun ki bu zulmü yapanlar cezasını bulsun. Ben kimsesizim. Annem öleli 1 sene oldu. Babam da dahil ne arayan, ne de soran var. 10 yıl önce kalp ameliyatı geçirdim. 6-7 senedir de epilepsi hastalığıyla mücadele ediyorum. Devletimden yardım istiyorum. İş konusunda da, kalacak yer konusunda da yardımcı olunmasını istiyorum. En azından bu acımasız insanlardan kurtulurum. Şu an korku içindeyim. Acaba biri gelip bana bir şey yapar mı diye korkuyorum." dedi.

Sercan Dağdeviren'e, Keşan Kaymakamı Nuri Özder'in talimatıyla Keşan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla dün geçici olarak pansiyona yerleştirildi. Dağdeviren'e tedavi ve bakımı için Keşan'daki bir bakım merkezine yerleştirileceği kaydedildi.