HABER MERKEZİ

Olay, 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü, saat 17.00 sıralarında, Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D blokta meydana geldi. Mesai arkadaşları, evli ve 3 çocuk babası zabıta memuru Hasan Direk'i araçla alarak göreve götürmek üzere Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D bloktaki zabıta dinlenme odasına gitti. Zabıta memurları dinlenme odasına girdiklerinde Direk'i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Polis ekipleri, yanında av tüfeği bulunan ve intihar ettiği değerlendirilen Direk'in hayatını kaybettiğini belirledi. Hasan Direk’in cenazesi, savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için Edirne Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Zabıta memuru Hasan Direk için dün Keşan Belediyesi hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene, Direk ailesinin yanı sıra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye başkan yardımcıları, daire amirleri, zabıtalar ve belediye personeli katıldı. Mesai arkadaşları tarafından Direk’in tabutunun üzerine zabıta flaması sarıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, konuşma yaptıkları sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

ACIMIZ, KAYBIMIZ ÇOK BÜYÜK

Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, yaşadığı hissi kelimelerle anlatacak bir şey bulamadığını belirterek, “Acımız, kaybımız çok büyük. Çok değerli bir yol arkadaşımızı ve meslektaşımızı kaybettik. Her ölüm insanı etkiler. Tanımasa bile yitip giden ümitlere insan üzülür. Meslektaşım, dostum Hasan Direk’in ölümü onu tanıyan herkesi üzmüştür. Soy ismi direk gibi dimdik duran, insanı insan olduğu için seven ve değer veren bir arkadaşımızdı. Cennet mekanın olsun, kabrin nurla dolsun canım arkadaşım” dedi.

BİZİM KARDEŞİMİZDİ, DOSTUMUZDU

Belediye Başkanı Helvacıoğlu ise Hasan Direk’in önceki gün kendisini selamlayarak, doğum gününü kutladığını ifade ederek, “Maalesef onun da öldüğü gün oldu. Ölüm baki. Samimiyeti, dürüstlüğü, tevazu ile bilinen Hasan Direk arkadaşımız devletine, milletine, halkına hizmet ederek örnek bir ömür bırakıp, hayırlara yad edilerek hak yolculuğuna çıktı. Bizim kardeşimizdi, dostumuzdu. Keşan’da çalışmalarıyla takdir toplardı. Biz kendisini iyi bilirdik, kendisini takdir ederdim. Hasan Direk kardeşimizi unutmayacağız” diye konuştu.

Hasan Direk’in cenazesi, dua edilerek, helallik alınması ve Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.