MEHMET AYTAÇ

CHP Enez İlçe Başkanlığı’nı Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek ve Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ile birlikte ziyaret eden Torun, partiye katılan yeni üyelerin rozetlerini tek tek yakalarına taktı.

AVCI: “BUGÜN BİR BAYRAMDIR”

Tören sırasında bir konuşma yapan CHP Enez İlçe Başkanı Vedat Avcı, Enez’de yine tarihi bir gün yaşandığını vurgulayarak; “Burada muhteşem bir hava var. Sanki bir daha seçime gidiyormuşuz gibi bir ortam var. İşte bu belli ediyor ki, geliyor gelmekte olan. Bu ziyaretin çok önemli olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Son günlerde iktidar partisinin yani tek adam rejiminin Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelere yaptığı baskının hepimiz farkındayız. Genel merkezimiz ve genel başkan yardımcılarımız, bizim yanımızda olmakla diyorlar ki Şu anda 100 üyemiz var rozet takacağımız. İnanın salon almıyor. Biz daha geniş bir yerde yapmak isterdik ama parti binasında olmasını istedik. Yerimiz dar ama gönlümüz geniş. Kimseyi ötekileştirmeden belediyemiz çalışmasına devam ediyor. Bugün bir bayram havasıdır. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNENÇ: “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KARŞILIĞINI HİSSETTİK”

Törende konuşan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ise şunları söyledi: Biliyorsunuz 2019 seçimlerinden önce Enez Belediyesi AK Parti’deydi, sonra biz devraldık. O zaman seçim çalışmalarımız sırasında bir söz vermiştik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Enez Kalesi’nin burçlarına dikeceğimize söz vermiştik sözümüzü tuttuk. Şimdi size bir kez daha söz veriyorum buradan. Bu bayrağı buradan asla indirmeyeceğiz, bu bayrak burada hep dalgalanacak. 2,5 yıldır Enez’de sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını gösterdik ve bugün bunun meyvesini alıyroz. Sosyal belediyeciğin , ayrım yapmayan hizmet anlayışımızın karşılığı partimize üye olan arkadaşlarımız ile hissettik.Bir diğer yandan ziyareti ile bizleri onurlandıran Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun'a , milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

RECEP GÜRKAN’A TEŞEKKÜR

Enez Belediyesi’ni deraldıklarında 65 milyon TL borçla aldıklarını ama belediyenin 15 milyon TL bütçesin olduğunu vurgulayan Özkan Günenç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da  Enez’e sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Günenç şunları söyledi: “Büyükşehir belediyesi olmamamıza rağmen iyi günümüzde kötü günümüzde her anımızda yanımızda olan Recep gürkan başkanımıza Enez halkı adına gönülden teşekkür ediyorum.”

PEKCANLI: “İKTİDAR ÇOK YAKIN”

Törende konuşan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise “En son geldiğimizde Enez’e, 2019 Yerel Seçimler öncesiydi. Düğün salonundan aşağıya yürüdğümüzde, biz burada seçimi aldığımıza inandık. Gerçekten o akşam seçim bitmişti burada. Bugün de partiye öyle bir girdik ki, buradaki heyecanı öyle bir gördük ki Enez zaten beklenenin hep üstünde bir performans sergiliyor. İktidar çok yakın. Ben buna canı gönülden inanıyorum” dedi.