HABER MERKEZİ

Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından hayata döndürülen talihsiz at, gerekli bakımları yapılması için bölgedeki bir çiftliğe götürüldü.

Edirne'de, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi girişinde soğuk nedeniyle bitkin düşen at, iddiaya göre sahibi tarafından ölüme terk edildi. Yerde baygın halde atı fark eden bölgede görevli bekçi yetkililere ulaşıp durumu bildirdi. Bu sırada bölgeye gelen vatandaşlarda ata masaj yaparak ısıtmaya çalıştı. 

EKİPLER 2 SAAT BOYUNCA MÜDAHALE ETTİ

Durumun bildirildiği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Edirne Belediyesi ve gönüllü olarak bölgeye gelen veteriner hekim Uluç Erkan, atı hayata döndürmek için büyük çaba harcadı. Ekipler, küçük bir seyyar klinik kurup ata yaklaşık 2 boyunca müdahale ederek, hayata döndürdü. At, daha sonra gerekli bakımı yapılmak üzere bölgedeki bir çiftliğe götürüldü. Veterinerler, atın günlerce bölgede bağlı olarak gece eksi 4 derecelere düşen soğuk havada kaldığını ve bu yüzden donmak üzere olduğunu söyledi. Yapılan incelemede de atın sahipsiz olduğu belirlendi.