HABER MERKEZİ

“Ağaç Kardeşliği” projesine destek vereceklerini ifade eden Çoğal, “Bu yıl, 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" temasıyla koşuldu. Ülkemizde her yıl 743 milyon ton toprak erozyona uğruyor. 1 cm kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için en az 300 ile 1000 yıl arasında bir süre gerekiyor. Yaşam veren topraklarımızla vedalaşıyoruz. Yılda ortalama 180 bin hektar kayıpla tarım alanlarımızda 15 yılda toplam 2,7 milyon hektar (yaklaşık iki İstanbul büyüklüğünde) azalma olduğu görülüyor.” dedi.

1,5 DÜNYA TÜKETİYORUZ, OYSA SADECE 1 DÜNYAMIZ VAR

İklim değişikliğinin önemli sebeplerinden biri de orman alanlarının azalması olduğunu hatırlatan Çoğal, “Toprakta yaşam bulan her bir fidan iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlıyor. Mevcut tüketim alışkanlıklarımız da doğal varlıklar üzerindeki baskıyı arttırıyor. Mevcut alışkanlıklarımızla 1,5 dünya tüketiyoruz, oysa sadece 1 dünyamız var. Dünyamızın karşı karşıya olduğu bu çevresel sorunlara çözüm bulabilmek için doğanın hâkimi değil, sadece bir parçası olduğunu bilen, doğayla dost olarak yaşamayı becerebilen nesillere ihtiyacımız var. Bizler de İstanbul Maratonu'nda yüzlerce doğa gönüllümüzle birlikte Ağaç Kardeşliği projemiz için koştuk. Koşucularımız sayesinde doğayı tanıyan, seven ve koruyan nesiller yetişsin diye çocuklara doğa eğitimleri verebilecek ve Edirne /Meriç ilçemizde bir hatıra ormanı oluşturabileceğiz.” şeklinde konuştu.

12.000 FİDANIN YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Açıklamasının sonunda destek verenlere teşekkür eden Şirin Çoğal, şunları söyledi: “Bu iyiliğin bir parçası olan Adım Adım TEMA Edirne Koşu takımımıza, tüm koşucularımıza ve bizleri destekleyen tüm doğasever bağışçılarımıza çok teşekkür ederiz. Sizler de bizi destekleyerek 6.000 çocuğun doğa eğitimi almasına ve tam 12.000 fidanın yetişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Edirne'mizin de bu kampanyaya sahip çıkıp, tüm koşucularımıza destek vermesini umuyor ve bekliyoruz. Mart ayında Edirne /Meriç ilçemizin Subaşı beldesinde çocuklarımız için oluşturulacak Hatıra Ormanına dikilecek her bir fidanda katkınızın olmasını istiyorsanız 25 Kasım'a kadar koşu takımımızın kampanya linkine bağışta bulunabilirsiniz.”