HABER MERKEZİ

Yapılan açıklamada, akrabasıyla evli olan bireylerin en fazla olduğu il Mardin olurken, en az akraba evliliği yapılan il ise Edirne olduğu belirtildi.

TÜİK, toplam resmi evlenmeler içerisindeki akraba evlilikleri illere göre incelendiğinde, 2020 yılında toplam evli bireyler içinde son evliliğinde akraba evliliği yapmış 16 ve üzeri yaştaki bireylerin oranının en fazla olduğu il %20,6 ile Mardin olduğunu açıkladı. Bu ili %18,3 ile Şanlıurfa ve %17,1 ile Diyarbakır izlerken, akraba evliliği yapmış bireylerin oranının en az olduğu il ise %1,1 ile Edirne oldu. Bu ili %1,5 ile Kırklareli ve %2 ile Çanakkale izledi.

Diğer yandan akraba evlilikleri illere göre incelendiğinde, 2020 yılında gerçekleşen toplam resmi evlenmeler içindeki akraba evliliği oranının en yüksek olduğu ilin, %15,1 ile Şanlıurfa olduğu görülürken,  bu ili, %13,7 ile Mardin ve %12,6 ile Muş izlediği, akraba evliliği oranının en düşük olduğu ilin ise %0,5 ile Kütahya olduğu, bu ili %0,6 ile Çanakkale ve Edirne illerinin izlediği görüldü.