SONGÜL KONAR

AK Parti Edirne Milletvekili KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne için hiçbir talebi geri çevirmediğini ve Edirne’ye daha çok destek olacağını belirtti. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ EDİRNE İLE İLGİLİ TÜM KONULARDA DESTEK OLDU”

Cumhurbaşkanının Edirne’yi ziyaret edeceğini fakat salgın nedeni ile bir süre ziyaretlerin ertelendiğini belirten Aksal, sözlerine şöyle devam etti: “Edirne çok kıymetli bir şehir. Edirne’ye sadece Edirne olarak bakmamamız lazım. Edirne balkanların başkentidir. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Özellikle Ayasofya Camii’nin açıldığı günlerde Sayın Cumhur Başkanımız İstanbul’un fethinin Edirne’den başladığını bir kez daha hatırlattı. Edirne’nin kendisi için ne kadar değerli olduğunu belirtti. Edirnelilerin bayramını kutlayıp saygılarını, sevgilerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah en kısa zamanda Edirne’yi ziyaret edecek. Zaten bir Edirne ziyareti planlanıyordu. Salgın nedeni ile bunu bir süre ertelemek durumunda kaldı. Bu salgın hastalık biraz daha yoluna girerse Cumhurbaşkanımız ilk fırsatta Edirne’ye gelecek. Cumhurbaşkanımıza her gittiğimizde hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Cumhurbaşkanımız Edirne ile ilgili tüm konularda destek oldu, destek olmaya da devam ediyor. Kendisi de söylediği gibi Edirne’ye daha çok destek olacağını belirtti. Edirne’miz için hayırlı olsun.” 

“EDİRNE BU ANLAMDA GEZİLMEYE, GÖRÜLMEYE DEĞER”

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve ailesi, Edirne’yi ziyaret etti. Büyükelçi Satterfield, eşi Elizabeth Fritschle ve kızları Mary Parker, Edirne ziyaretlerinden sonra Edirne’ye hayran kaldıklarını belirtti. 

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Fatma Aksal, şunları söyledi: “Bayram ziyareti nedeniyle Amerikan Büyükelçisi Edirne’yi ziyaret etti. Ve ziyaretinden hayranlığını belirtti. Edirne Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Çok farklı kültürlere, çok farklı dillere, dinlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Türk İslam mimarisinin en güzel eserlerinden biri olan Selimiye Camii Edirne’de. Herkes Selimiye Camii’ni görmeli diyorum. Selimiye Camii yanında başka güzellikler de var. Bulgar Kilise’si, Sinagog, farklı dinler, farklı kültürlerin uzun yıllar iç içe yaşandığı bir şehir Edirne. Büyükelçi, Sağlık Külliyesi’ni de ziyaret etti. Avrupa’da akıl hastalarının zindana atıldığı günlerde, Türkiye’de Osmanlı akıl hastalarını müzikle tedavi ediyordu. Değişik gıdalar ile suyla tedavi ediyordu. Edirne bu anlamda gezilmeye, görülmeye değer. Sayın Büyükelçi, bayram dolayısıyla ziyaret etti. Büyük bir memnuniyet ile Edirne’den ayrıldıklarını duyduk. Bizleri çok memnun etti.”

Tüm İslam âleminin mübarek kurban bayramını bir kez daha tebrikleyen Aksal, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. İnşallah sağlıkla nice bayramlara. Her şeyin başı sağlık, sağlıkla, huzurla, mutlulukla nice bayramlar dilerim. Milletçe sarılmayı tokalaşmayı seven insanlardık, dokunmayı tokalaşmayı unuttuk. İnşallah daha çok sabreder ve dikkat edersek bugünleri de atlatacağız.”