HABER MERKEZİ

Bakan Muş’un ziyaretlerini değerlendiren TBMM KEFEK (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) Başkanı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne özelinde desteklenen Ticari girişimler-projeler, yatırımlar üzerine istişarelerde bulunduklarını belirtti.
HAVSA’YA İÇ GÜMRÜK MÜJDESİ
Edirne Havsa’ya yapılacak olan İç Gümrük ile ilgili bir müjde veren Bakan Muş, “Buradan çok ciddi bir sevkiyat var Avrupa’ya. Bizim ihracatımızın yarısından fazlası Avrupa’da bulunan ülkelere yapılıyor. Bu yüzden burası bizim için çok önemli. 200 milyar dolar ihraç ürünü yılsonunda inşallah daha farklı noktalara taşınacaktır. Bunun için ciddi bir altyapı çalışmamız var. Bunun bir taraftan finansmanını düşünüyoruz. Bunun sigortasını düşünüyoruz. Havsa’da bir projemiz var, arsa işini bitirdik onu da hayata geçirip o altyapıyı da hazırlamamız lazım ki bir ülkede ihracat artıyorsa bu çeşitli sütunlar üzerine oturuyor. Bunun finansman ayağı var. Bunun lojistik ayağı var. Gümrükleme ayağı var” diye konuştu.
İHRACATIN %50’Sİ EDİRNE’DEN
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gümrük kapılarını TBMM KEFEK Komisyon Başkanı-Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve beraberindeki heyet ile birlikte gezdi. Bakan Muş, burada yaptığı açıklamada, Edirne'deki gümrük kapılarında ihracattan kaynaklı bir yoğunluk olduğunu söyledi. Türkiye'nin ihracatta 200 milyar doları geçtiğini belirten Muş, "Talep devam ediyor. Türkiye güçlü bir tedarikçi olarak, rekabetçi bir ülke olarak ihracatını artırıyor. Tabii bunun önemli bir kısmı da Avrupa'ya yapılıyor. İhracatımızın yaklaşık yüzde 50'si Avrupa Birliği ve Avrupa'da bulunan diğer ülkelere yapılmakta. Edirne'de bulunan kapılarımız da Bulgaristan üzerinden bu sevkiyatın yapıldığı en önemli nokta" diye konuştu.
AKSAL: “EDİRNE TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI”
Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Edirne ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aksal, Bakan Mehmet Muş ile Edirne özelinde desteklenen Ticari girişimler-projeler, yatırımlar üzerine istişarelerde bulunduklarını belirterek, “Sayın Bakanımızı Edirne’mizde misafir etmekten onur duyduk. Hükümetimizin 20 yıldır ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Edirnemiz için de yaptığı yatırımlar, ticari destekler aşikar. Özellikle pandemi döneminde esnafımız ve çiftçimiz için ticari destek çalışmaları ile vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Edirne ticaret-tarım ve turizm potansiyeli çok yüksek olan bir şehir, aynı zamanda ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı. Bakanlığımız bu minvalde her ilimizde olduğu gibi Edirne’de de ayrı bir hassasiyetle ithalat-ihracat konusunda tüccarlarımızı, üreticilerimizi desteklemek konusunda, yatırım ve projelerle her türlü imkanı vatandaşlarımıza sunuyor. Bu hususta Sayın Bakanımıza Edirneli hemşehrilerim başta olmak üzere, milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.