AYGÜL KONAR

5 Mayıs 2021 Çarşamba günü, A Haber’de yayınlanan Memleket Meselesi Programında, gündeme dair önemli konular masaya yatırıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin ‘Habertürk'ü boykot edin’ tweeti, Adalar'daki atlara ne oldu? Muhalefette ‘2023 aday’ kavgası, 128 milyar dolar çarpıtması, Engin Altay'ın 27 Mayıs tehdidi, Ekrem İmamoğlu'na soruşturma iddiaları, Aykut Erdoğdu'nun tehdidi gibi konuların işlendiği programda, AK Parti Edirne Milletvekili, TBMM KEFEK (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) Başkanı Dr. Fatma Aksal, AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler, Gazeteci-Yazar Metin Özkan, Siyaset Bilimci Onur Erim, A Haber’de bu meseleleri yorumladılar. 

BU TÜR AÇIKLAMALAR MİLLETİN İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR”

Programda, CHP’li Engin Altay'ın 27 Mayıs tehdidi ve Aykut Erdoğdu'nun tehdidi ile ilgili görüşlerini aktaran Aksal, şunları söyledi: “Son olarak Aykut Erdoğdu’dan duyduk. Ondan bir hafta önce de Engin Altay benzeri açıklamalarda bulunmuştu. ‘Cumhurbaşkanımızın sonu inşallah Menderes gibi olmaz’ diye darbe imasında bulundu. CHP’nin milletin iradesiyle iktidar olma gibi bir derdi yok. Her zaman darbelerden nemalanmış, darbelerden umut bağlamış yine maalesef milletin oylarıyla iktidar olma gibi bir dertleri yok. Dertleri darbe ve darbe imasında bulunuyorlar. Açıklamalar gerçekten çok çirkin. Bu millet artık darbelere geçit vermez. 15 Temmuz’da herhalde derslerini almadılar. İnşallah bir daha hiç kimse denemeye kalkışmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, biz milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Bu tür açıklamalar milletin iradesine saygısızlıktır. Bu tür açıklamaları çok yakışıksız ve çirkin buluyorum.”

“YAPTIKLARI MAĞDUR EDEBİYATIDIR”

Aksal, programın devamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun soruşturma iddiaları ile ilgili görüşlerini şu ifadelerle aktardı: “Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı mağdur edebiyatı oynamak. Hizmet üretmeyenlerin yapacağı bir tek iş vardır, ya mağdur edebiyatı oynuyorsunuz ya da algı yaratıyorsunuz. İstanbul’u bıraktığımız noktadan bugün Haliç’e bakıyorsunuz, Haliç kirleniyor. Trafik yine ona keza. Çok büyük bir salgın döneminden geçiyoruz. İstanbul’da ulaşıma bakıyorsunuz, insanlar üst üste ulaşımı sağlayamıyor. Yine adalardaki atlar, bakılması çok zormuş gibi bir açıklama yapıyorlar. Atların nereye gittiği belli değil, bazılarının öldüğünü duyuyoruz. Lafa geldiklerinde en büyük insan hakları savucularılar. En büyük hayvan hakları savunucusu onlar, kadın haklarına gelince ona keza yine mangalda kül bırakmıyorlar. Ortada yapılan bir tane başarılı iş yok. Bunları millet görüyor. Onun için yaptıkları da mağdur edebiyatıdır. Televizyonda da çıktığında sanki bir soruşturma varmış, bir soruşturma açılmış gibi konuşuyorlar. İçişleri Bakanlığımız açıkladı, böyle bir soruşturma yok sadece bir önincelemeden bahsediliyor. Yapılan tamamen algı operasyonudur.”

“ŞU AN İÇİN UZLAŞMA YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Programda, muhalefette ‘2023 aday’ kavgası adı altında görüşlerini aktaran Fatma Aksal, “Kılıçdaroğlu’na mecliste bir gün soruldu. Aday olmayı düşünüyor musunuz? Aday olun dendi. ‘Aday olmayacağımı nereden biliyorsunuz?’ dedi. Meral Akşener’in biliyorsunuz bu konu da niyeti var. Mansur Yavaş olumlu beyan etti sonra tekrar geri adım attı. İmamoğlu’nun adı zaten geçiyor. Adaylık konusunda şu an için uzlaşma yok gibi görünüyor. Bence bir muhalefet, ana muhalefet partililerin kendilerine güveni varsa aday olmalı. Sayın Kılıçdaroğlu inşallah aday olur” diye konuştu.