HABER MERKEZİ


Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı en az 1 doz aşılanmış 18 yaş üstü nüfus ortalaması haritasında Edirne 75,1 ile mavi iller kategorisindeki iller arasına girdi. Türkiye'de en çok aşı yapılan 4 il arasında olan kentte aşı uygulaması AVM'ler, fabrikalar ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulan mobil aşı merkezlerinde de hızla devam ediyor.
HALKIMIZIN DA UYUMUYLA BUGÜNLERE GELDİK
İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım başarının halkın hassasiyetinden kaynaklandığını belirtti. Özellikle hastaneye gelemeyecek durumda olan vatandaşlara telefonla ulaştıklarını belirten Yıldırım, halkın rehavete kapılmaması gerektiğini de ifade ederek, maske, mesafe ve hijyen kuralı hatırlatması yaptı. Edirne'de, vaka sayılarının oldukça düştüğünü dile getiren Yıldırım, "Sayın valimizin koordinasyonunda, kurumlarla beraber ciddi çalışmalar yaptık. Sağ olsunlar halkımız da kurallara uydu. Şu anda da vaka sayısı en düşük illerden biriyiz. Tabii ki sağlık emekçilerimizin de çok büyük emeği var. Gece gündüz demeden, hiç izin kullanmadan çalışmaya devam ediyorlar. Burada halkımızın uyumu çok önemli. Sağ olsunlar teveccüh edip kurallara uyuyorlar" dedi.
TOPLAM NÜFUSUN ÜZERİNDE AŞILAMA YAPTIK
Valilik koordinasyonunda aşıdan çekinen, kaygı duyan 50 yaş üstü vatandaşlara da telefonla ulaştıklarını belirten Yıldırım, "İlk zamanlar yine valiliğimizin koordinasyonunda, aşıdan çekinen, kaygı duyan özellikle 50 yaş üstü vatandaşlarımızı telefonla arayarak bilgilendirme yaptık. Bunun yanında mobil aşı uygulaması da yaptık. Yoğun olarak kişilerin çalıştığı ve bulunduğu fabrika gibi, AVM gibi ortamlarda mobil ekipler oluşturduk, Kapıkule'de bir aşı noktası oluşturduk. Yoğun bir şekilde de aşılamaya devam ediyoruz. Bakanlığımız tarafından birinci doz yani en az 1 doz aşı yapılanlar oranı veriliyor ama biz 2 ve 3'te de çok yüksek dozlarda aşılama yaptık. Biliyorsunuz Edirne'mizin nüfusu 414 bin. Biz toplam nüfusumuzun üzerinde daha fazla aşılama yaptık bugüne kadar. Arkadaşlarımızın büyük gayreti ile insanımızın teveccühü ile bunu başardık" diye konuştu.
REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM
Vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini de dile getiren Yıldırım, "Evet vaka sayılarımız düştü, aşılama oranlarımız güzel ama koronavirüs halen dünyada aktif şekilde devam ediyor. Bu vaka sayılarının artmayacağı anlamına gelmiyor. O nedenle aşımızı da olsak sosyal mesafe, hijyen ve maske koşullarına uymamız lazım. Her aşı yaptığımız insanımıza bunlardan özellikle bahsediyoruz. Aşı bizi rehavete sokmamalı. Ama aşı yaptırmak koronadan kurtulduğumuz güzel günlerin habercisi. Biliyorsunuz, koronavirüsün en önemli yayılım yolu solunum. Biz koronavirüsü yayılırken göremiyoruz. O nedenle aradaki mesafenin uzak olması, maske takmamız, hijyen kurallarına uymamız ve bunu devam ettirmemiz daha güzel günlere kavuşmamız için gereken şeyler" ifadelerini kullandı.