TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Trakya Üniversitesi Teknopark’ta açılışı gerçekleştirilen ofis, sanayi ve üniversite iş birliği ile enerji alanında önemli çalışmaların ve aktif olarak üretimin gerçekleştirileceği bir üs olarak hizmet verecek.

Teknolojik altyapısı, güçlü akademik kadrosu ve Teknopark’ı ile Ar-Ge ve inovasyonun bölgedeki üssü olan Trakya Üniversitesi ile ülkemizin en önemli enerji firmalarından biri olan Aspilsan arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. İki kurum arasında birçok alanı kapsayan iş birliğinin ilk adımı olarak, Trakya Üniversitesi Teknopark’ta Aspilsan Ar-Ge Ofisi açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın yüzde 98 hisse ile sahibi olduğu Aspilsan Enerji ile Trakya Üniversitesi, temiz ve yenilenebilir enerji alanı başta olmak üzere pek çok alanda ortak projeler geliştirecek. Bölgede inovasyonun ve Ar-Ge’nin merkez üssü olan Trakya Üniversitesi Teknopark’ta ofis açan Aspilsan Enerji, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde Trakya Üniversitesi ile birlikte hareket edecek. İki kurum arasındaki iş birliği, üretime doğrudan katkı sağlayacak.