HABER MERKEZİ

Türkiye’nin sorunlarını tek çözecek görüşün Milli Görüş olduğunu belirten Av. Tekin, “Biz ülke problemlerini çözerken sadece ülke problemlerini çözmek için değil bütün insanlığın saadeti için de çalıştığımıza inandık. Bu güne kadar hiçbir parti bütün dünyada huzuru sağlamak için çalıştığını ifade etmez. Biz bu yüzden farklıyız. Biz, bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz. Amerika’da yaşayanın da Çin’de yaşayanın da. Ama dünyaya saadet getirmek için bir yerden çalışmaya başlamak lazım. Biz neredeyiz? Türkiye’deyiz. İlk önce bulunduğumuz bölgede çalışalım ki sonra dünyaya örnek olalım” dedi.

‘AHLÂKİ VE MANEVİ DEĞERLER ÖNCELENMELİ’

Ahlâki ve manevi değerlerin öncelenerek barış ve huzurun sağlanabileceğinin altını çizen Av. Sinan Tekin“Bizim amblemimizin ilk yıldızı barış ve huzuru ifade eder. Barış ve huzur ahlâki ve manevi değerlerin sağlanması ile olur. Belli ilkeleri göz önünde bulundurmadan bir ülkenin barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir. Ahlâki değerler üstün tutulmadan olmaz. Yalan söylemeyecek, iftira etmeyeceksin, hep hakkı üstün tutacaksın. Ahlâki manevi değerler bir bütündür. Hak; faydalı ile zararı, helal ile haramı ayırt edebilmektir. O halde biz mutlaka hem kendi memleketimizde hem de bütün dünyada hakkın üstün tutulabilmesi, ahlâki ve manevi değerleri öncelemeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘HAKKI HÂKİM KILMAK İÇİN İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI’

İslam Birliği kurulmadan dünya barışının sağlanamayacağını ifade eden Av. Tekin, İslam Birliği’nin kurulması gerektiği çağrısında bulunarak, “Biz bizim gibi inanan bizim gibi düşünen ülkeleri bir araya getirmek zorundayız. Dünya barışı İslam Birliği olmadan gerçekleşmez” şeklinde konuştu.

’EKONOMİNİN DÜZELMESİ İÇİN ÜRETİM ÖNCELİKLİ’

Ekonomik kalkınma için manevi kalkınmanın şart olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Biz ekonomi dediğimiz zaman üretimi en başa koyuyoruz. Üretirsek ekonomik olarak kalkınırız. İhracat sağlayarak döviz ihtiyacını da karşılarız. Güçlü olmak zorundayız” dedi.