HABER MERKEZİ

Toplantıda, İl Sağlık Müdürü M. İshak Yıldırım, kurulun çalışma esasları ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlerle ilgili genel bilgilendirmelerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğünün sunumunun ardından Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) temsilcileri, birer sunum yaparak, yürüttükleri faaliyetler ve çalışmalarla ilgili kurula bilgiler verdi. 

Toplantıda katılımcıların tespit ve önerilerinin alınmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Kırbıyık, “Buradaki toplantıda, bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaların bir değerlendirmesini yapıyoruz. Şimdiye dek yürütülen tüm çalışmalar için kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bağımlılıkla mücadelede her türlü önleyici tedbirin alınması ve uygulanması çok önemlidir. Yine uyuşturucuyla mücadelede; arzın ve talebin önüne geçilecek tedbirlerin alınması ile rehabilitasyon ve tedavi süreçlerinin etkinliğinin artırılmasının da son derece önemli olduğunu ifade etmem gerekiyor. Tabi diğer taraftan; özellikle tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızın çeşitli meslek edindirme kurslarıyla desteklenerek istihdam edilmesi ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanmasını noktasında da çalışmalarımızı eksik bırakmamalıyız. Bu konuda genel olarak yapacağımız tüm çalışma ve faaliyetlerin, birbirini tamamlayıcı ve destekleyici olacak şekilde kurgulanması gerekiyor. Yine bağımlılıkla mücadele ile birlikte kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı oldukça etkin olarak yürütmek zorundayız. Her iki konuda da hissedilir bir farkındalık oluşturmakta büyük fayda var diye değerlendiriyoruz. Yapılan geniş katılımlı tüm organizasyonlarda bu konulara dikkat çekmeli, farkındalık yaratmalıyız. Yürüttüğümüz bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin mümkün olduğunca fazla sayıda vatandaşımıza ulaşmasını sağlamak amacıyla her fırsatı değerlendirmeli, her imkânı kullanmalıyız” dedi.

Toplantıya, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ilgili kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı.