HABER MERKEZİ

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın da konuşma yaptığı toplantıya partililer katıldı.

TÜRKİYE, AVRUPA BİRLİĞİ'NİN NÜFUS OLARAK YÜZDE 25'İNİ OLUŞTURUYOR

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olarak katılmasının sadece Türkiye'nin değil Avrupa Birliği'nin de lehine olacağını vurgulayan Muş, "Avrupa Birliği de bu işten kazançlı çıkacaktır. Türkiye 90 milyona yaklaştı nüfus olarak, Avrupa Birliği'nin nüfus olarak yüzde 25'ini oluşturuyor. Bugün 10 bin dolar civarında nominal kişi başına düşen gelir. Bu 40 bin dolara çıktığı zaman nominal olarak Türkiye'deki ekonomik hareketi ve ekonomik aktiviteyi düşünün, buradan Avrupa Birliği'nin tamamı faydalanacak." dedi.

Muş, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği noktasında çalışmaları sürdüreceklerini, aynı çalışmaları Avrupalı muhataplarından da beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin bazı politik, fuzuli tartışmalarla üyeliğinin, girişimlerinin, çalışmalarının ertelenmesini doğru bulmadıklarını dile getiren Muş, bu durumdan hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağını, kazancın işbirliğiyle olacağını söyledi.