MEHMET AYTAÇ

Açılış programında Edirne’nin 3 milletekilinin de davetli olmasına rağmen sadece AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın konuşmasına izin verilmesini eleştiren Çakırlar; “Açılış programına Edirne’mizin 3 Milletvekili de davetli olmasına rağmen sadece iktidar milletvekiline konuşma hakkı verilmesi ve bazı basın-yayın organlarında programda olmama rağmen ismimin zikredilmeyerek yok sayılması, iktidarın ayrıştırıcı politikasına çanak tutmuştur. Bu durum maalesef çok üzücüdür, bu hatayı düşenler unutmasınlar ki devlet hafızası çok kuvvetlidir” dedi.

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA BİR ÇOK ÖNERGE VERDİM”

Milletvekili olduğu günden itibaren, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Edirne ile ilgili yazılı ve genel kurul görüşmelerinde sözlü olarak birçok soru yönelttiğini kaydeden Orhan Çakırlar, açıklamasında şöyle dedi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Edirne’yi temsil etme noktasında kendisine verdiğiniz yetki ile iktidarın sebep olduğu kronikleşen problemleri gündeme getirme ve çözmek adına yasama faaliyetlerinde hem şahsi hem de siyasi parti grubumuz ile birlikte çalışmalar yürütmekteyiz. Aynı zamanda serhat şehri Edirne’mizin bir milletvekili olarak birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimizin tarihini ve kültürünü bilmeyenlere anlatmakla beraber sahip çıkmaya çalışmaktayız. Bunlar bazıları ise şöyledir; Tarihi yemiş kapanı hanının akıbeti, Saatli Medrese restorasyon çalışmaları, Selimiye Camii’nin bakım ve onarım işlemleri, II. Dünya Savaş’ı sırasında Edirne ilimizden başka illere gönderilen tarihi eserlerin akıbeti, Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesinin restorasyon çalışmaları, Uzunköprü restorasyon çalışmaları, Zindanaltı Kazı çalışmaları, Makedon Kulesi projesi, Edirne Saray kazıları, Edirne Balon Hangar binasının akıbeti, Hıdırlık Tabya çalışmalarının akıbeti gibi bir çok konuyu gündeme taşımaya çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Bahse konu sözlü sorular ve yazılı önergeler sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı bazı projelerde çalışmalarını hızlandırmış, bazılarını ise sümen altı ederek görmezden gelmiştir. Şehrimize kazandırılan projeler adına çok mutlu olduğumu belirtmek istediğim gibi görmezden gelinenleri gündemde tutmaya çalışacağımı ve gerekli çalışmalarının yapılması için ne gerekiyorsa yapacağımı da belirtmek isterim.”

“DEVLETİN HAFIZASI ÇOK KUVVETLİDİR”

Çakırlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz günlerde Balkan Savaşları sonrasında önemini yitiren Hıdırlık Tabyasının çalışmaları tamamlanarak açılışını gerçekleştirmiştik. Şehrimize ve gelecek nesillere katkısı olacağı için mutlu olduğumu belirtmek isterim. Açılış programı; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Edirne Milletvekilleri, Edirne Valisi , Edirne Belediye Başkanı, Siyasi partilerin temsilcileri ve kurum yetkililerinin katılımlarıyla başlatılmıştır. Altını çizerek ifade etmeliyim ki, açılış programına Edirne’mizin 3 Milletvekili de davetli olmasına rağmen sadece iktidar milletvekiline konuşma hakkı verilmesi ve bazı basın-yayın organlarında programda olmama rağmen ismimin zikredilmeyerek yok sayılması, iktidarın ayrıştırıcı politikasına çanak tutmuştur. Bu durum maalesef çok üzücüdür, bu hatayı düşenler unutmasınlar ki devlet hafızası çok kuvvetlidir.”