BÜLENT SAYLAM

İYİ Parti’nin her yerde olacağı gibi Edirne’de de iddialı bir şekilde seçimlere gireceğini aktaran Çakırlar, “Kendi gücümüzü görmek istiyoruz. Biz kimseyle kesinlikte ittifak yapmayacağız. Halk kendi içinde ittifak gibi davranırsa bilemem. Örneğin bir aday çıkar her kesimden oy alır. Biz yerel seçimlerde her yerde iddialı bir şekilde seçime gireceğiz.” dedi.

Aday adaylığı başvurularının ne zaman olacağı şeklindeki soruyu da cevaplandıran Çakırlar, şöyle konuştu: “Bu işin bir süreci var. Bu gibi işlerde insanların kim rakip çıkacak diye bekliyorlar. Çok iddialı olan arkadaşlarımız var. Seçimlere belli bir süre kala bu isimler belli olacaktır.”

İNSANLAR NEDEN EKMEK YEDİĞİ YERİ TERK ETSİN?

Mevcut hükümetin tarım politikasını da eleştiren Çakırlar, şöyle devam etti: “Köyleri geziyorum, köylerde insan bulamıyoruz. Muhtarlıklara bakıyoruz muhtarlıklar kapalı, kahvelerde insan yok. İşleyen traktör görmekte zorlanıyoruz. Köylerimiz sanki terk edilmiş. Köylerde hep yaşlılar kalmış, çocukların çalışmak için şehirlere gittiğini söylüyorlar. İnsan göremediğimiz köyler oluyor. ‘Tarlamı ekemeyeceğim’ diyen köylüler görüyoruz. Biz eksiklikleri her zaman dile getirmeye çalışacağız. Köylülerin durumu içler acısı. Oturup ağlayacak duruma geliyorum bazen. Doğru tarım politikalarının izlenmediği kanaatini taşıyorum. İnsanlar neden ekmek yediği yeri terk etsin?”

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK

Cuma günü Keşan’a gelmeyi planladığını belirten Orhan Çakırlar, sözlerini şöyle noktaladı: “Ankara’ya gitmeden önce Keşan’a gelmeyi düşünüyorum. Ankara’da çalışmalarımız uzun sürebilir. Keşan’da da bazı ziyaretler yapmayı düşünüyorum. Üreticiler kendi tarlalarını ekemiyor bir de kiraların düşürülmesinden bahsediliyor. Çeltik üreticisi ile konuşuyoruz, dönüm başına 800 TL’ye kadar kira verdiklerini söylüyorlar. Çeltikte maliyetlerin de yüksek olduğunu söylüyorlar. Üreticilerin bu durumunu gördükçe gerçekten üzülüyorum.”