AYŞİN SEÇİL GEZER

Çorlu’da meydana gelen kazada 24 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Çakırlar, şunları söyledi: “24 kişinin 12’sinin Uzunköprülü olduğunu görüyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenazelerine katıldık. Daha sonra kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunduk. Bu tren hattı 1800’lü yılların sonunda yapılmıştır. Bugüne kadar yağışlar ve seller yaşandı. Oraya belli bir tadilat yapılmış ama bir şeyin yapılamadığını görmekteyiz. Konuyla ilgili olarak, 20 arkadaşımızla birlikte araştırma önergesi verdik. Pamukova’da benzer bir tren kazası yaşanmış ve 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. En güvenilir olan demiryollarının dahi ne halde olduğunu görmekteyiz. Bu durum demiryollarına olan güvensizliği artırıyor ve teveccühü azaltıyor.”   

SORUNLARI MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİZ

Tren kazasının araştırılması konusunda TBMM’ye 20 milletvekilinin önerge verdiğini belirten Orhan Çakırlar “Tren kazasının yaşandığı yerde belli bir kusur var ve bunun araştırılmasını istedik. Fakat araştırılmasının ret edilmesini anlayamadık ve anlamakta da güçlük çekiyoruz. İnşallah adalet mekanizması işler. Gücümüz oranında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz vatandaşımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve ilimizin sorunlarını mecliste dile getireceğiz.” dedi.

24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 “Reddedilmesindeki gerekçeyle ilgili bir açıklama var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Çakırlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Herhangi bir açıklama yok. Mecliste, araştırılıp-araştırılmaması konusunda milletvekillerine soruluyor ve oylama ‘ret’ yönünde karar çıktı. Hukuk elbette ki araştıracaktır ancak meclis olarak olayın üzerine gidilmesi gerekiyordu. Ama olmadı. Kaza sırasında, 24 kişi hayatını kaybetti ancak 300 yaralı vardı. Bu yaralılar arasında hayatını kaybedenlerde olmuş olabilir. Ama devletin açıkladığı şu anda 24 kişidir.”