Açıklanan il ve ilçeler arasında Edirne merkezin yanında 4 ilçenin belediye başkanlığında Uzunköprü dışında mevcut başkanlar atanırken Keşan’ın açıklanmaması dikkat çekti. Edirne’nin yanı sıra Tekirdağ ve Çanakkale’de de mevcut belediye başkanlarının atandığı gözlendi. CHP Edirne Belediye Başkanı olarak atanan mevcut belediye başkanı Recep Gürkan’ı tebrik ettikten sonra kendisine konuyla ilgili görüşlerini sorduk. 

Bir dönem daha genel merkezin kendilerini atadığını söyleyen Gürkan, “Genel merkezimiz ve Genel Başkanımız bize bir dönem daha vize verdi ve şimdi halkın önüne çıkacağız tekrar vize almak için. Yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı anlatacağız. Yeni dönemde yapmak istediklerimizi anlatacağız. Yine ben Edirnelilerin Cumhuriyet Halk Partisinde mutabık kalacağını düşünüyorum. Tekrar bir 5 yıl daha Edirne’mize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gürkan’a diğer ilçeler ile ilgili olarak açıklanan isimlerin olup-olmadığını sorduğumuzda da şöyle konuştu: “Uzunköprü Özlem Becan, Havsa Oğuz Tekin, Süloğlu Mehmet Ormankıran, Meriç Erol Dübek olarak genel merkezimiz açıkladı. Diğer ilçelerimizi de genel merkezimiz kendi takvimine göre açıklayacaktır. Edirne’ye hayırlı olmasını dilerim”