HABER MERKEZİ

Basın toplantısına Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı’da katıldı.

Toplantının ana gündem maddesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’de gerçekleştireceği grup toplantısı oluştururken, misafir milletvekilleri ülke gündemine dair açıklamalarda bulundular.

CHP İzmir Milletvekili Ensar Arslan yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının yaşadığı soruna dikkat çekerek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ancak sağlık çalışanlarını ilgilendiren şiddet konusunda görüşmelerin AK Parti ve MHP’nin oyları ile geri çevrildiğini belirterek, yapılacak ilk seçimde bunun değişeceğini belirtti.

Arslan konuşmasında, “Biliyorsunuz olağanüstü bir meclis toplantı gündemimiz oldu. Ama maalesef buraya gelmeyen, mecliste çoğunluğu bulunan, bugüne kadar sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu mağduriyeti, şiddeti görmezden gelen, bu konularda sıkıntı yaşadığımız diğer taraftan çözüm bulmamız gereken çok önemli bir konuda olağanüstü bir meclis çağrısı yapmamıza rağmen AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi parmak çoğunluğuyla bu önemli kanayan yaraya neşter vurma girişimimizi engellemiştir. Ama bu böyle olacak değildir. İlk seçimde bu iş değişecektir. Sağlık çalışanlarımızın gönlü rahat olsun, biz bunları çözeceğiz” dedi.

Ülkenin seçim atmosferine girmesi ile zor bir süreçten geçtiğini, huzur ortamını bozmak için bir takım provakatif olaylar yaşandığına dikkat çeken Arslan, “Ülkemiz tabii ki seçim atmosferine girdikçe bir takım provokasyonlar oluyor. 11 ay içerisindeyiz. Malum ay içerisindeyiz ve Cem evlerine yapılan o saldırıları da şiddetle kınadığımızı ve arkasındaki niyetlerin bir an önce şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılması da en büyük temennimiz” diyerek açıklanan enflasyon rakamları ile vatandaşın belinin nasıl büküldüğünü aktardı.

İstanbul Ticaret odasının açıkladığı enflasyon rakamlarının yüzde 99 olduğunu, Enflasyon Araştırma Grubu ENAG’ın verilere göre rakamın yüzde 70'lerin üzerinde olduğunu ancak makyajlı TÜİK rakamlarının ise yüzde 70'lerde olduğunu belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımız ne demişti? Geçen sene Ağustos ayından itibaren enflasyon düşüşe geçecek demişti.Ama maalesef enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı artmaya devam ediyor. Bu yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan iyileştirmelerle Asgari ücretin artması da vatandaşın mutfağındaki yangını maalesef söndürememiştir. Çünkü tek adam rejiminin ülkeyi getirmiş olduğu nokta yoksulluktur, yolsuzluktur ve insanların mutfağındaki yangındır. Bunu en kısa sürede bizim talebimiz erken seçimdir. Milletin hakimiyeti ile bir an önce çözüyor olması lazım” diye konuştu.

Ensar Arslan, konuşmasının devamında “Büyük bir skandal ve rezaletle karşılaştık. FETÖ vari yöntemlerle sorular çalındı. KPSS'de gençlerimiz mağdur ediliyor. İnceleme başlatıldığı söyleniyor. Şöyle oldu, böyle oldu deniyor. Ama asıl sorgulanması gereken şu. Bu nasıl yerleşik bir hale geldi? Önceden FETÖ vardı. FETÖ çalıyordu. Ama FETÖ vari anlayışlar hala devam ediyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinden çalan hala bir iktidar görev başındadır. Yapılan bu uygulamaların tamamı toplum vicdanını kanatmaktadır. Çünkü biz biliyoruz ki; bu tür uygulamaları sonuna kadar kullanıyor. Yani eş, dost, yandaş akrabalar ama onlara oy veren milyonlarca yoksul hiç umurlarında değil. Doğayı talan ediyorlar, ülkemizin kaynaklarını bir avuç yandaşa peşkeş çekiyorlar, kur korumalı mevduatla servet transferi yapıyorlar. Yani bankaların karının yüzde 400 arttığı bir dönemde ülkedeki insanların yoksullaştığı bir dönemde yaşıyoruz bunları. Edirneli vatandaşlarımızın Trakyalı kardeşlerimizin dikkatine sunmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkedeki sorunları sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Çözüm önerilerini çok iyi biliyoruz. Çarenin millet ittifakı olduğunu çok iyi biliyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 13 Cumhurbaşkanı da o altılı masadan çıkacak aday olduğunu biliyoruz. Halkımız sabretsin. Az kaldı. Geliyor gelmekte ola” ifadelerini kullandı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise 20 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin artık çöktüğünü belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi İktidara hazırdı” dedi.

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:“Çünkü 20 yıllık iktidar artık çökmüştür. Yani dün de enflasyon rakamları açıklandı, gördünüz. TUİK verileri yüzde 70, İstanbul Ticaret Odası yüzde 99. Enag yüzde 176. Halk zaten her gün yaşıyor. Bakkala gidiyor, pazara gidiyor, manava gidiyor, çarşıyı pazarı dolaşıyor. Gerçek enflasyonla halk karşı karşıya. Aldığı ekmekten, içtiği suya kullandığı peynirden domatese, yumurtaya, ödediği kira ile ödediği elektrik parasıyla yaşıyor. Yani rakamları makyajlamakla kurumlara baskı yapmakla insanları şaşırtmakla televizyonlara medyaya basın özgürlüğünü kısıtlamakla bu işler olmuyor. Halk zaten bunu kendi arasında konuşuyor”

Yaklaşan ayçiçeği hasadı öncesinde fiyat beklentisi hakkında da konuşan Gaytancıoğlu, “Ayçiçeği fiyatı yaklaşık olarak dünyada 800 dolar. Bunu tam 8 ile çarptığımızda zaten rakamı buluyorsunuz. 15 lira civarında. Normalde yüzde 27 gümrük vergisi var ama bu iktidar gümrük vergisini sıfırladı yılbaşına kadar. 8 bin ton ayçiçeği ham yağ ithalatı yapacağız. Nereden? Rusya'dan gemiye binmiş geliyor. Ne zaman ithalat yapılıyor? Hasat zamanı, bizim çiftçimizde aynı anda tarlada ürünün hasadını hazırlanıyor. Bu çiftçinin sömürülmesi değil midir? Biz ithalata karşı değiliz. Ocak ayında gelsin, Şubat ayında, Mart ayında gelsin ama çiftçi tarladayken bu ithalatın yapılması fiyatı düşürecek bunu istiyorlar. Kendi ülkemizin çiftçilerini başka ülke çiftçileriyle rekabete sürüklüyorlar” diyerek fiyat beklentilerinin 16 TL ve 2 TL destekleme ile 18 TL eviyesinde olması gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından misafir milletvekili heyeti Edirne’de bulunan STK temsilcilerini belirlenen program dahilinde ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.