BÜLENT SAYLAM

Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 16 Eylül 2021 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirileceği Büyük roman Buluşması toplantısı öncesi Edirne Merkez ve Edirne İlçelerinde bulunan Roman Derneklerinin Başkanları ve yöneticileri ile görüş alışverişi yaptıklarını ve toplantıya davet ettiklerini söyledi.

BÜYÜK ROMAN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun her kesimiyle buluşmasının devam ettiğini söyleyen Gaytancıoğlu, konuşmasına şöyle başladı: “CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimi ile buluşmalarına devam ediyor. 16 Eylül 2021 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Büyük Roman Buluşması gerçekleştireceğiz. Roman çalıştayında Genel Başkanımız romanların sorunlarını dinleyecek. Özellikle pandemi döneminde romanların içine düştüğü durumu, sosyal yardımların dengesiz bir şekilde dağıtılması, çalışamamaları, istihdamdaki yerlerinin azalması konularının ağırlıklı olduğu bir Roman Çalıştayı düzenleyeceğiz. Bu amaçla önce geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekilimiz Erdoğan Toprak başkanlığında, bir heyet de Özgür Karabat ve Ensar Aytekin arkadaşlarımız geldi. Bölgemizdeki bütün ili dolaştılar. Genel başkanımızın böyle bir toplantı yapacağını herkese duyurdular.

ÖZCAN PURÇU ROMAN SORUNLARINI NOT ALDI

Gaytancıoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ardından Özcan Purçu arkadaşımız geldi, kendisi roman milletvekili. Cumhuriyet Halk Partisi, kendisine seçilebilecek bir yerden 3 dönemdir şans veriyor. O da roman halkının en iyi şekilde mecliste temsil ediyor. Edirne'de roman mahallelerinin ağırlıklı olduğu Yıldırım, Hacısarraf ve Çavuş bey mahalleleri beraber gezdik. Önümüzdeki hafta bir daha gelecek, muhtemelen 3 Eylül gibi o zaman da Uzunköprü, Aşçıoğlu, Keşan Yenimescit Mahallelerini gezeceğiz. Sabahtan akşama kadar adı geçen mahallelerimizi gezeceğiz. Herkesle buluşacak. Ana amaç, 16 Eylül’de yapılacak roman çalıştayına bütün ilçelerimizdeki roman dernekleri yani sadece Edirne’nin 3 ilçesi dışında yok Havsa’dan da davet ettik. Lalapaşa’dan Süloğlu’ndan da davet ettik. Tekirdağ, Kırklareli tüm ilçeleri ile Çanakkale de katılacak. Bu bir bilgilendirme toplantısı Özcan Purçu arkadaşımız da bizlerle birlikte. Gezerek ailelere roman e muhtarlarla roman dernekleri buluşarak kısa bir özet aldı romanların sorunları ile ilgili o özetleri kendisi rapor halinde genel başkanımızın 16 Eylül’de sunacak. Bu amaçla geldi.”