AYGÜL KONAR

“ÜLKEMİZ GENELİNDE VAKALAR ARTTI”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin koronavirüs sürecini iyi yönetemediğini dile getiren Demir, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Haftalık koronavirüs tablosunda Edirne, 81 il içerisinden 24. sırada yer aldı. Ülkemiz genelinde de vakalar arttı ilimiz genelinde de vakalar arttı. İpsala ilçemizde vakalar ciddi oranda arttığının haberini alıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu süreci iyi yönetemediğini her seferinde söylüyoruz. Vaka ülkemizde ilk görüldüğü zamanda genel başkanımızın bir öngörüsü vardı. Türkiye genelinde tam kapama dediğimiz, 15 gün veya bir ay süre ile insanları eve kapattığımızda bu virüsün önüne geçebiliriz diye. Çünkü virüs insanlar ile geziyor. Ne kadar gezerseniz o kadar çok insana bulaştırırsınız. Bunu iktidar sahibi hükümet yapamadı. Yapayınca da bugün gelmiş olduğumuz nokta hiç iç açıcı değil. Diğer taraftan küçük esnaf, bakkallar, kahvehane ve berberler kapatılırken büyük alışveriş yerlerinin açılmasını vatandaşımız da biz de kabul etmemiz mümkün değil.”

“KONGRELER, MAÇ SEYREDER GİBİ TEZAHÜRAT YAPARCASINA YAPILIYOR”

AK Parti’nin gerçekleştirdiği il kongrelerini doğru bulmayan Ekrem Demir, “Biz toplantı ve düğünlerimizi erteliyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisi, kongrelerini yapıyor. Yapılan kongrelerde sosyal mesafe denilen bir şey yok. Kongreler, maç seyreder gibi tezahürat yaparcasına yapılıyor. Ben bunları üzülerek söylüyorum. Edirne il kongresine de katılan biriyim. Tribünlerdeki vatandaşları kol kola görünce hayretler içerisinde kaldım. Örnek olması gereken en başta iktidar sahipleridir. İktidar partisi böyle davranırken, vatandaşın nasıl davranacağını düşünemiyorum. Herkes örnek olarak onları görmek ister. Bize çok ciddi şikayetler geliyor. Büyük alışveriş merkezlerine HES kodu ile giren vatandaşlar, lokantalara da aynı şekilde HES kodu ile girilmesini talep ediyor. Otellerin lobilerinde çalgılı eğlenceler yapılıyor, normal lokantalarda vatandaşlar yemeğini bile yiyemiyor. Bu çifte standardın biran önce bitirilmesi lazım. Eğer bir şey yapılıyorsa tüm ülkeye yapılması lazım. Herkese eşit mesafede davranılması lazım. Edirne olarak çok iyi bir noktadaydık, her geçen gün daha kötüye gittiğimizi duyuyoruz. Koronavirüsten teşkilat başkanımızı kaybettik biz. Her sabah kalktığımızda telefonumuzu korkarak açıyoruz. Acaba ne oldu, birini kaybettik mi, hasta olan kim diye. Bu süreci hep beraber yaşıyoruz. Tedbir alması gereken iktidar sahipleridir. Önce iktidar sahipleri tedbir alacak, bizde alınan tedbirlere uyacağız. İktidar sahipleri böyle davrandığında vatandaş ne yapsın? Bu işin ciddiye alınması gerekiyor” diye konuştu. 

“NORMAL VATANDAŞIMIZA SIRA GELMESİ BİR SENEYİ BULUR”

Açıklamasına, aşılama çalışmaları hakkında devam eden Demir, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aşı noktasında da ciddi bir zafiyet var. Bugüne kadar ülkemize gelen aşı sayısı belli. İlk etapta haklı olarak sağlık çalışanlarımız aşılanmaya başlandı. 65 yaş üzerinde ve evlerinde kronik vaka olan hastalarımız aşılanmaya başlandı. Normal vatandaşımıza sıra gelmesi bir seneyi bulur. Aşıların inandırıcılığı konusunda tedirginlikler var. İnsanların kafasında sürekli soru işaretleri var. Bunları aydınlatacak olan yine iktidar sahipleri. Bizler de siyasi partiler olarak destek olacağız. Bu süreç hep birlikte aşılması gereken bir süreç.”