BÜLENT SAYLAM

“İŞSİZLİK RAKAMLARI, AÇIKLANANIN 2-2,5 KATI KADARDIR”

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları hakkında değerlendirmelerde bulunan Demir,“TÜİK, işsiz sayısının 275 bin artarak, 4 milyon 511 kişiye yükseldiğini açıkladı. Açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İşsizlik rakamları, açıklananın 2-2,5 katı kadardır. Gençlerimiz işsiz durumda ve birçoğu iş bulamadığı için geleceğinden kaygı duyuyorlar. TÜİK, işsiz sayısını neye göre belirliyorlar anlamak mümkün değil. Gerçek işsizlik rakamlarını saklamak için çaba sarf ediliyor. Güneş, balçıkla sıvanmaz.” dedi.

“VATANDAŞ, SANDIĞIN GETİRİLMESİNİ İSTİYOR”

Ekrem Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “İYİ Parti olarak, sahadayız ve vatandaşın yaşadığı sorunları dinliyoruz. Vatandaş, ekonomi bitti, açız, işsiziz diyor. Genel Başkanımız, vatandaşın açtığı ‘açız’ şeklindeki pankartı grup toplantısında açtı. Daha sonra, ‘millet açsa onları da siz doyuruverin’ şeklinde milletle dalga geçer gibi bir cevap verildi. Devletin tepesindeki birinin milletle dalga geçmemeli. Biz, iktidar olduğumuzda milletimizi doyururuz ve işsizi birini iş sahibi yaparız. Ama önce sandığın getirilmesini gerektiğini dile getiriyoruz. Sandıkta millet sana gereken dersi versin ve milletin hak ettiği yönetime insanları getirsin.” dedi.

“TÜİK’İN VERDİĞİ RAKAMLAR DOĞRU OLMUŞ OLSA, BİZ KURBAN KESERDİK”

TÜİK’in işsizlik rakamlarının yanı sıra; büyümü ile ilgili rakamları açıkladığını hatırlatan Ekrem Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜİK, Türkiye’nin yüzde 7 büyüdüğünü açıkladı. Ancak, vatandaşlar olarak ben yüzde 50-yüzde 60 küçülmüşken, devlet nasıl büyüyor anlamış değilim. Çevremdeki ve sohbet ettiğim insanlar, özvarlığından kaybettiler, küçüldüler. TÜİK’in verdiği rakamlar doğru olmuş olsa, biz kurban keserdik.”