HABER MERKEZİ

Daha önce de buna benzer durumun tanzim satış çadırlarında yaşandığını hatırlatan Arda, sorunların böyle çözülebilmesinin mümkün olmadığını, 10 kilogram kuru soğan ve 20 kilogram patates dağıtarak milletin dertlerine çözüm bulunamayacağını dile getirdi.

“10 KG KURU SOĞAN, 20 KG PATATES DAĞITARAK MİLLETİN DERTLERİNE ÇÖZÜM BULUNAMAZ”

Söz konusu kampanyanın, daha önce salgının başlangıcında topluma IBAN verilmesinin devamı niteliğinde uygulamalar olduğuna dikkat çeken Kerem Arda, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Hepimiz televizyonlarda izledik, kamyonların üzerine bayraklarımız asılmış, sanki afet yaşamış bir komşu ülkeye yardım gönderir gibi ya da Afrika ülkelerine yardım gönderiyor gibi görüntüler veriliyor. Aslında olan ise kendi vatandaşlarımıza kuru soğan ve patates dağıtılmasından ibaret bir durum. Daha önce de bunun benzerini tanzim satış çadırlarında yaşamıştık. Sorunların böyle çözülebilmesi mümkün değil, 10 kg kuru soğan, 20 kg patates dağıtarak milletin dertlerine çözüm bulunamaz. Milletle iktidar arasında kopmuş olan bağlar yeniden tamir edilemez. İktidarın oylarındaki erime durdurulamaz. Bunu yaparak aslında ister istemez ülkemizde yoksulluğun nasıl derinleştiğini nasıl dayanılamaz noktalara geldiğini gösteriyorlar, daha önce salgının başlangıcında topluma IBAN verilmesinin devamı niteliğinde uygulamalar bunlar. Bizler aşının yaygınlaşması, işsizlik, hayat pahalılığı, pandeminin kontrolden çıkması gibi çok yakıcı sorunlarımıza çözüm beklerken böyle sembolik yardımlar milletin yaralarını iyileştirmek bir yana pansuman bile olamaz.”

“YARDIMIN İNSANLARI İNCİTMEDEN GİZLİ YAPILANI MAKBULDÜR”

Son olarak bu patates ve soğan kamyonlarının törenlerle karşılanması ve bu yardımlar ihtiyaç sahibi insanlara kamu görevlileri eliyle dağıtılırken fotoğraflanarak servis edilmesinin de üzücü olduğunu belirten İl Başkanı Arda, “Bizim ne geleneklerimizde ne medeniyetimizde bu şekilde yardım yapılması yok, yardımın insanları incitmeden gizli yapılanı makbuldür, bu sebeple bu kampanyaya vesile olan yetkililerimizi daha hassas olmaya davet ediyorum” dedi.