MEHMET AYTAÇ

Vatandaşların yüksek enflasyondan nedeniyle fiyatlardan şikâyet ettiklerini yüksek enflasyon savunan Arda, “Hükümet marketlere fahiş fiyat denetimleri başlattı. Peki, market denetimleri ürün fiyatlarındaki artışın önüne geçebilir mi, maalesef hayır. Ekonomik hadiselerin zorla, yasaklarla, denetimlerle çözülebilmesi mümkün değil.

Bu denetimler işe yaramadığı gibi piyasayı da tedirgin ediyor, sürdürülmesi mümkün olmayan algı operasyonları bunlar” dedi.

İktidarın, ülkeyi yönetmek yerine algıları yönetmekle meşgul olduğunu iddia eden Arda; “Bunun bedelini de geçim sıkıntısı ve zamlarla perişan olmuş milletimiz ödüyor. Enflasyonu düşürmek için piyasalara güven vermek gerekir. Bunun yolu ise marketlere savaş açmak değil üretimi artırmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Öğrenci yurtları sorununa da değinen Dr. Kerem Arda; açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Yurtlardaki kapasitenin yetersizliği ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşayan ve bu duruma dikkat çekmek için çeşitli eylemler düzenleyen 'sözde öğrenci' diye adlandırılan gençlerimize destek veriyoruz. Anayasal haklarını kullanan gençlerimizi ipe sapa gelmez suçlamalarla itham etmenin ne ülkemize ne iktidarın eriyen oylarına bir faydası olmaz. İktidar sahipleri sorumlu davranmak zorundadır, gençlerimizin yanındayız.”