HABER MERKEZİ

Törene, Edirne Valisi Ekrem Canalp, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Vali Canalp, törende yaptığı konuşmada, toplumun ve devletin yaşlılara özel yükümlülükleri olduğunu söyledi.

Ekrem Canalp, Edirne'de nüfusun hızla yaşlandığını belirterek, "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü gibi oldukça anlamlı bir günde yer teslim törenini yapmış olduğumuz bu huzurevi, ileride Edirne’nin yaşlanan ve ihtiyaç duyan insanlarına çok güzel bir hizmet olacaktır.” dedi.

Edirne'nin gelecekteki nüfus projeksiyonu bugünden gördüklerini ifade eden Vali Canalp; "Bu şekilde yatırıma ihtiyaç duyduk. Bununla ilgili çabalarımızı ve gayretlerimizi artırma ihtiyacı duyduk. Edirne'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye'nin de nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Ancak Edirne'deki nüfus Türkiye'deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır"  dedi.

Vali Canalp, Edirne'deki huzurevinin devlet imkanlarıyla inşa edileceğini, Uzunköprü ilçesindeki huzurevinin ise hem devlet hem de hayırseverlerin desteğiyle yapılacağını belirtti. Konuşmaların ardından iş makineleri huzurevinin yapılacağını alanda çalışmaya başladı.