HABER MERKEZİ

Edirne'de 5 Aralık 2019'da yapımına başlanan altyapı çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı Recep Gürkan, bilgilendirme toplantısı yaptı. Gürkan, içme suyu şebekesi, atık su ve yağmur suyu şebekelerinin yenilenmesini kapsayan projenin yüzde 40.45'inin tamamlandığını belirtti. Yaz bitiminde atık su ve yağmur suyu çalışmalarının bitmiş olacağını söyleyen Gürkan, belediyenin başarısız gösterilmesi için söz konusu proje kredisinin asfaltlama çalışmalarını kapsayan üst yapıda kullanılmasının engellendiğini iddia etti.

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU YAZ BİTİMİNE KADAR BİTECEK

Bugün itibariyle 385 kilometre içme suyu hattının 184 kilometresinin bittiğini kaydeden Gürkan, "Bugün itibariyle 380 kilometre içme suyu hattımızın 184 kilometresi bitmiş durumda. Geri kalan 241 kilometre imalatımız var. Yani içme suyu işlerimizin yüzde 38'i tamamlamış durumda. Atık suda 110 kilometre planlamamız vardı. Bugün itibariyle 85 kilometresi bitti, geriye 25 km kaldı. Toplamda yüzde 77'si tamamlanmış durumda. Bu yaz tamamını bitireceğiz. Yağmur suyunda 30 km planlamıştık. Bugün itibariyle 15 kilometresini bitirdik, geriye 15 km kaldı. Bu yaz bittiğinde atık su ve yağmur suyu çalışmalarımız bitmiş olacak. Geriye içme suyu ve altyapının diğer elemanları olan işlerimiz kalacak" dedi.

Belediyenin başarısız gösterilmesi için proje kredisinin asfaltlama çalışmalarını kapsayan üst yapıda kullanılmasının engellendiğini iddia eden  Gürkan, "Bir irade bu krediyi üst yapıda kullanamazsınız dedi. Niçin? Altyapı nedeniyle bozulan bir yerin, üst yapısı bunun bir parçası değil midir? Birileri istiyor ki, altyapıyı durduramıyoruz, o zaman üst yapıyı durduralım. Ne olacak? Edirne Belediyesi başarısız olacak" diye konuştu.

GEREKİRSE MAL VARLIKLARIMIZI SATAR BU PARAYI BULURUZ

Altyapıdan dolayı bozulan üst yapı için kredi istediklerinin altını çizen Gürkan, "Altyapıdan kaynaklanan üst yapı bozulmaları altyapının ayrılmaz parçasıdır. O nedenle sözleşmemizin içerisinde var. Altyapı nedeniyle bozulacak olan üst yapının yenilenmesi var. Ben mevcut üst yapıyı yenilemek için para istemiyorum. Altyapı nedeniyle bozulan üst yapıyı yapmak için para istiyorum, kredi istiyorum. Bedava para da istemiyorum. Bugüne kadar zaten vermediniz. Ama üst yapıyı da yapacağız, hiç kimse merak etmesin. Gerekirse mal varlıklarımızdan satarız. Lokantamız var, arsalarımız var, taksi plakalarımız var satarız, bu parayı buluruz" diye konuştu