MEHMET AYTAÇ

Edirne Gazetesi’nin haberine göre Savaş Üner, restorasyon çalışmaları için Edirne Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın protokol yaptığını hatırlatarak; Aksal’ın, projeyi sadece bakanlık yapıyormuş gibi algı yarattığını iddia etti.

“YALAN SİYASETİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR”

Projenin tamamlanması için Edirne Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında protokol yapılması amacıyla, 5 Mayıs 2021 tarihinde meclisin olağanüstü toplanarak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a proje için oybirliğiyle yetki verdiğini ifade eden Üner; “AKP’ye oy yoksa hizmette yok’ diyerek çürümüş zihniyetini gözler önüne seren AKP’li vekil Fatma hanım, yılladır engelledikleri Selimiye Meydanı projesi hakkında kendi deyimiyle yalan siyaseti yapmaya devam ediyor” dedi.

Meclis kararını görmezden gelmenin, Edirne Belediyesi’ne, belediye meclisine ve Edirne halkına saygısızlık olduğunu vurgulayan Üner; “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın, AKP İl Başkanı Belgin İba’nın, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in, bu ortak proje için Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdikleri toplantıda yer alamamanız, bu gelişmelerin yaşandığını inkar edemez, edemezsiniz. Selimiye meydanında yıllardır çalışmaların durdurulmasına sebep olan sizlersiniz” açıklamasında bulundu.

GÜRKAN, MEDYA KEŞAN’DAKİ RÖPORTAJINDA PROJEYİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Medya Keşan Gazetesi’nde 2016 yılında verdiği bir röportajda; Selimiye Camii ve Külliyesi rekreasyon projesi ve Yemiş Kapanı arkeopark projesini bitirdik. Koruma kuruluda onaylandı, sadece Yemiş Kapanı Hanının bir konservasyon raporunu istedi kurul bizden o da hazırlanıyor bir ay içerisinde onu bitireceğiz. Proje onaylandı, şimdi finansını temin edeceğiz, finans ile ilgili bir sıkıntımız yok o da çok büyük bir proje olacak. Selimiye’nin etrafını bu gördüğünüz alanı Osmanlı dönemindeki gibi cazibe haline getirmek istiyoruz. Çünkü Selimiye Edirne’nin tacı, mücevheri” demişti.