HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yatırımlarla Edirne'nin bereketli topraklarının su ile buluşturulmaya devam edildiğini belirtti. Edirne ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin de gelişmesinde önemli rol oynadığını ifaden eden Yıldız, modern sulama projelerinin de uygulamaya konulduğu kaydetti.

MODERN SULAMA VERİM VE GELİR ARTIŞINA NEDEN OLUYOR

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışının, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı olarak artışa neden olduğu belirte Yıldız, "Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor" dedi.

LALAPAŞA'DA 3 BİN 920 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULAMAYA AÇILACAK

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde Büyüköğünlü göleti ve sulamasının da tamamlanmasıyla bölgedeki 3 bin 920 dekar arazinin sulamaya açılacağını söyleyen Genel Müdür Kaya Yıldız, "Edirne ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda Edirne Lalapaşa Büyüköğünlü Göleti ve Sulaması’nın tamamlanması gölette depolanacak su ile 3 bin 920 dekar tarım arazisinin sulamaya açılacağını söyledi" diye konuştu.

EKONOMİYE YILLIK 2 MİLYON 600 BN LİRA KATKI SAĞLANACAK

Projeyle ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 600 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Kaya Yıldız, “Sulamada çeşitli çap ve basınç sınıfında 18.250 m HDPE boru temin ve döşenmesi ve 40 adet sanat yapısının daimi teçhizatları birlikte inşaası, 1 adet pompa binası ve ENH, gölet ise temelden 34,10 m yükseklikte, 1 milyon 830 bin m3 depolama hacimli, 466,80 m kret uzunluğunda kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Edirne Lalapaşa Büyüköğünlü Göleti ve Sulaması’nın tamamlanması ile 2021 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 600 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.