HABER MERKEZİ

TIR'ı ziyaret eden çocuklar Erzincan, Elazığ, Marmara ve Van Depremi gibi depremleri TIR'da birebir deneyimlerken, alınacak önlemleri de uzmanlarından öğrendi.

Edirne AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı Deprem Simülasyon TIR'ı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası haftası kapsamında Edirne Kent Ormanı'nda ziyaretçilere açıldı. Türkiye'de geçmiş dönemde yaşanan Erzincan, Elazığ, Marmara ve Van depremi gibi depremlerin birebir deneyimlenebildiği TIR'ı, kentin farklı bölgelerinden ilk ve ortaokul öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler önce uzmanlarından, deprem anında alınacak önlemleri öğrendi, daha sonra simülasyon TIR'ında depremi birebir yaşadı. AFAD Gönüllüsü Elif Bekler, amaçlarının çocuklara deprem bilincini aşılamak olduğunu dile getirdi.

Çocuklara deprem anında alacakları önlemleri öğrettiklerini söyleyen Bekler, "23 Nisan haftası kapsamında çocuklarımıza küçük yaşta depremin yapıcı özelliğini aşılamayı amaçlıyoruz. Bunun kapsamında simülasyon TIR'ımızda hem depremi yaşatıp, aynı zamanda alınması gereken önlemleri çocuklarımıza aşılamayı hedefliyoruz. Gelen öğrenciler depremi birebir canlı yaşadıklarını söylüyorlar. Anlattığımız konular üzerinden evde tedbirler alacaklarını, eksik olan durumlarda ihtiyaçlarını gidereceklerini söylüyorlar" diye konuştu.

TIR'ı ziyaret eden öğrenciler de, deneyimledikleri deprem sırasında korktuklarını belirterek, öğrendikleri önlemleri evde ailelerine de anlatacaklarını söyledi.