HABER MERKEZİ

Toplam 146 devlet okulunun 1-2 hafta içerisinde su sebili ile buluşacağını söyleyen Canalp, "Aynen özel okullarda olduğu gibi devlet okullarında okuyan öğrencilerimiz de artık bu sebillerden temiz su içme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Vali Ekrem Canalp, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Biberiye, adaçayı, lavanta, kekik olmak üzere 300 adet tıbbi aromatik bitki, 50 adet ise mavi selvi fidanı dikimini öğrencilerle gerçekleştiren Vali Canalp'e eşi Dr. Ayten Canalp de eşlik etti. Vali Canalp, dikilen fidanların hem erozyonla mücadelede, hem de üreticiye ek gelir için ilave katkı sağlayacağını dile getirdi. Vali Canalp etkinlikte, devlet okullarında başlatılan 'arıtılmış su sebili' projesi ile ilgili de açıklamada bulundu.

Daha fazla ağaçlandırma ve bitkilendirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Canalp, "Uygun olan yerlerde bu şekilde bitkileri dikmeye devam ediyoruz. Bize bu hem erozyona karşı mücadele sağlayacak ama aynı zamanda bunlar tıbbi aromatik bitki olmaları dolayısıyla da ilave gelir demek. İki kazancı beraber yaşayabilmek için uygun olan yerlere ağaç, uygun olan yerlere de bu şekilde tıbbi aromatik bitkilerimizden ekmeye devam edeceğiz. Bu yıl Edirne'de inşallah önümüzdeki dönemlerde, Edirne'nin çiftçilerine de, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza da bir gelir kapısı olacak" dedi.

OKULLARIN TAMAMINDA UYGULAMAYA KOYACAĞIZ

Okullarda arıtılmış su sebili projesine de başladıklarını söyleyen Canalp, "Okullarımızda arıtılmış su  sebilleri projesi koyma projesine başlıyoruz. Şu anda Edirne'deki bütün özel okullarda çocuklarımız temiz su ihtiyaçlarını bu şekildeki sebillerden sağlıyorlar. Ama devlet okullarımızda aynı imkan olmadığı için öğrencilerimiz ya evlerin sularını getiriyorlar ya da kantinden su almak gibi bir çözüme gidiyorlar. Biz de bunun yerine özel okullarda var olan uygulamanın bütün Edirne'deki devlet okullarının tamamında uygulamaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZ TEMİZ SU İÇME İMKANINA KAVUŞACAK

Önümüzdeki haftalarda su sebili olmayan 146 okulu, temiz suyla buluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Canalp, "Dolayısıyla önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde peyderpey, su sebili bulunmak 146 okulumuzun tamamını su sebilleriyle donatacağız. Aynen özel okullarda olduğu gibi devlet okullarında okuyan öğrencilerimiz de artık bu sebillerden temiz su içme imkanına kavuşacaklar. Bunu Edirne'nin tamamında köylerinde, ilçelerinde ve merkezde uygulamaya koyacağız. Merkezde de okullarımızın yarısını Edirne Belediyesi karşılayacak, yarısında da Özel İdare imkanlarını kullanacağız. İlçelerde ise tamamını özel idare imkanları kullanmak suretiyle projeyi hayata geçireceğiz. 1-2 hafta içinde bitmiş olacak" diye konuştu.