HABER MERKEZİ

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu ile Elazığ Devlet Türk Müziği ve Kürsü Başı Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen kültür ve sanat projesi hayata geçirildi. Projenin ilk ayağında Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde 'Fırat'tan Meriç'e' ismiyle hem Rumeli hem de Harput bölgesinden türküler seslendirildi. İki şehir arasında kültür köprüsü kurulmasının amaçlandığı etkinlikte Elazığ'dan 8, Edirne'den 18 olmak üzere toplam 26 ses ve saz sanatçısı görev aldı.

Etkinlik öncesi açıklama yapan Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Müdürü Gökçe Bahar Bahçe, iki bölgenin de kültürünü harmanladıkları güzel bir konser hazırladıklarını belirterek, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü desteği ile birlikte ilk etabı Edirne'de yapılan bir proje. O nedenle Fırat'tan Meriç'e, Harput ve Rumeli Türküleri birinci etabı. İkinci etabı da Ekim ayının sonunda Meriç'ten Fırat'a ismiyle biz onlara konuk olarak gideceğiz. Böyle iki şehir arasında bir kültür köprüsü oluşturmak istiyoruz ve iki bölgeye ait türkülerin harmanlanması sonucu ortaya çıkan güzel bir konser olacak’ dedi.

Kenan Çimtay'ın sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen konserde ‘Kar mı yağmış şu Harput'un başına’, ‘Mezire'den çıktım ağrıyor başım’, ‘Bulut gelir seher ile’ ve ‘Çıkayım gideyim Urumeline’ gibi iki yöreye ait toplam 28 türküyü icra edildi. Konseri, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kurum müdürleri ve sanatseverler dinledi.