HABER MERKEZİ

Tören sonrası İl Jandarma komutanı Albay Abdülkadir Seri ve beraberindekiler Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret etti.

Jandarma Teşkilatı'nın 183'üncü kuruluş yıldönümü Edirne'de düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri ve jandarma personeli katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin tarafından gönderilen mesaj Astsubay Çavuş Hatice Öztürk tarafından okundu.  Çetin gönderdiği mesajda, Jandarma mensuplarının özveri ile çalıştığını belirterek, "Jandarma, üç bin metre yükseklikteki dağlardan, turizm bölgelerimizin güvenliğine, terörle mücadeleden uyuşturucu kaçakçılığına her türlü afet olaylarından kadına şiddetin önlenmesine, göçmen kaçakçılığından tarihi eser kaçakçılığına, trafikten asayişe kadar vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamaktadır. Emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunması yönündeki bu hizmetlerimiz milletimizin sevgi ve güveninize mazhar olmuştur" ifadelerini kullandı.

Tören sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Seri ve beraberinde komutanlardan oluşan heyet Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti.