HABER MERKEZİ

Topluluğun Kaleiçi semtinde bulunan binasında, 'Tango ve Aşk Şarkıları' temasıyla konser düzenleyen topluluk, izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk idaresindeki konserde seslendirilen tango şarkılarında, profesyonel dansçılar sahne alarak tango gösterisi sergiledi. Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Müdürü Gökçe Bahar Bahçe, yoğun ilgiden çok mutlu olduklarını, bu nedenle yeniden gösterim yapmayı düşündüklerini söyledi.

Aşk şarkıları ile tangoyu harmanlayıp izleyici ile buluşturmak istediklerini kaydeden Bahçe, "Bu akşam Tango ve Aşk Şarkıları konserimiz var. Çeşitli Türk tangolarını seslendireceğiz. Aynı zamanda da tangonun teması zaten aşk olduğu için aşk şarkılarını bu temaya eklemek istedik, o nedenle aşk şarkılarından hem de tangolardan oluşan bir konser repertuarı. Herkesin çok bildiği 'Papatya gibisin, beyaz ve ince' gibi 'Dinle sevgili' gibi 'Mazi kalbimde yaradır' gibi güzel Türk tangolarını izleyicilere sunacağız ve aynı zamanda profesyonel tango sanatçıları da bizimle birlikte olacak. Onlar da dans gösterileri sergileyecek. Tango gösterisi ilk kez gerçekleştiriliyor ama çok yoğun ilgi gördü, biletlerimiz tükendi o nedenle tekrarını yaparız gibi görünüyor" dedi.

Sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk idaresindeki konserde ‘Papatya gibisin beyaz ve ince’, ‘Mazi kalbimde yaradır’, ‘Dinle sevgili’, ‘Bir çapkına yangınım’ gibi Türk tangoları ve aşk şarkıları seslendirildi. Konserde tango gösterileri ile sahne alan dansçılar; Göktuğ Fıçıyapan, Enda Maloku, Alina Tomaili, Hande Ertuğrul ve İrem Aracı'dan oluştu.